Per gaisrą Prancūzijos bare žuvo mažiausiai 13 žmonių

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 13 žmonių žuvo, o dar šeši buvo sužeisti šeštadienį paryčiais per gaisrą viename bare Prancūzijos šiauriniame Ruano mieste, pranešė pareigūnai.

Pražūtingiausias per dešimtmetį gaisras Prancūzijoje įsiplieskė apie vidurnaktį nuo žvakučių, uždegtų ant gimtadienio torto. Regis, nuo jų užsiliepsnojo polistireninė lubų danga baro „Cuba Libre“ rūsyje, kuriame vyko vakarėlis.

Pagal preliminarius duomenis, 18–25 metų aukos ir nukentėjusieji apsinuodijo toksiškomis degančio plastiko dujomis. Vienas iš nukentėjusiųjų tebekovoja dėl savo gyvybės.

„Sprogimo nebuvo – (gaisras kilo nuo) žvakučių, naudotų per gimtadienio vakarėlį“, – naujienų agentūrai AFP sakė aukšto rango policijos pareigūnas.

Ugniagesiai į nelaimės vietą atvažiavo apie 00 val. 20 min. vietos (1 val. 20 min. Lietuvos) laiku.

Šeštadienio rytą baro pastatas apdegusiu fasadu ir išdužusiais langais buvo apstatytas metalinėmis užtvaromis ir saugomas policijos. Vietos pareigūnas Laurent'as Labadie (Loranas Labadjė), atvykęs į įvykio vietą, sakė, kad šis gaisras yra nelaimingas atsitikimas.

„Šį vakarą gaisras kilo viename bare Ruano miesto centre. Kaip rodo pirminis tyrimas, žuvo 13 žmonių, dar šeši buvo sužeisti. Į įvykio vietą atvyko daugiau kaip 50 ugniagesių“, – nurodė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas).

Pajūrio Senos prefektūros generalinis sekretorius Yvanas Cordier (Ivanas Kordjė) sakė AFP, kad vieno sužeistojo būklė kritinė.

Šis gaisras Ruane – pražūtingiausias Prancūzijoje nuo 2005-ųjų rugsėjo, kai užsiliepsnojus daugiabučiui Paryžiaus priemiestyje L'Hai le Roze žuvo 18 žmonių.

Prancūzijos naktiniuose klubuose tokio didelio gaisro nebuvo nuo 1970 metų lapkričio, kai liepsnose žuvo 146 žmonės, daugiausiai – jaunuoliai iki 30 metų.

Šiuo metu Prancūzijoje tvyro didelė įtampa dėl neseniai įvykdytų džihadistų, susijusių su grupuote „Islamo valstybė“ (IS), išpuolių. Per vieną jų Ruano priemiestyje Sent Etjen diu Ruvrė du jauni užpuolikai, įsiveržę į bažnyčią liepos 26 dieną, perrėžė gerklę senyvam kunigui. Atsisveikinta su šiuo pagarbiu dvasininku Ruano katedroje, o ceremonijoje dalyvavo daugiau kaip 2 tūkst. žmonių, sukrėstų žiauraus išpuolio.

Užpuolimas bažnyčioje buvo nepraėjus nė dviem savaitėms nuo šiurpaus išpuolio Prancūzijos Rivjeros kurorte Nicoje, kur vairuotojas 19 tonų sunkvežimiu važinėjo po minią, šventusią Bastilijos paėmimo dieną pajūrio bulvare. Tąsyk žuvo 85 žmonės, dar apie 300 buvo sužeisti.

Išpuolis bažnyčioje pribloškė Prancūzijos religines bendruomenes ir padidino įtampą šalyje, kurioje gyvena apie 5 mln. musulmonų – viena didžiausių Europoje islamo bendruomenių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių