Gabone demonstrantai padegė parlamento pastatą

  • Teksto dydis:

Įtūžę protestuotojai trečiadienį įsiveržė į Gabono parlamento kompleksą ir jį padegė, kai tūkstančiai žmonių išėjo į gatves paskelbus, kad šalies prezidentas Ali Bongo (Alis Bongas) buvo perrinktas, pranešė įvykio liudininkai.

„Visas pastatas įsiliepsnoja“, – sakė įvykio vietoje esantis vyras, vardu Yannickas (Janikas).

Toliau nuo tos vietos esantys naujienų agentūros AFP žurnalistai matė liepsnos liežuvius ir dūmų debesis, kylančius virš pastato.

„Jie įsibrovė vidun ir jį padegė“, – Yannickas sakė AFP ir pridūrė, kad saugumo pajėgos atsitraukė. Jos buvo dislokuotos parlamento komplekso prieigose nuo antradienio popietės, kai buvo paskelbti pirminiai rezultatai.

Toje pačioje gatvėje kaip ir Nacionalinė asamblėja kompleksas yra įsikūrusios kitos svarbios institucijos, tarp jų Senatas, Naftos ministerija, kelios ambasados ir valstybinės televizijos būstinė.

Susirėmimai įsiplieskė iškart, kai A.Bongo buvo paskelbtas šeštadienį vykusių prezidento rinkimų nugalėtoju. Opozicijos šalininkai gatvėse skandavo „Ali turi išeiti!“

Gatvėse tvyrant sumaiščiai A.Bongo pagyrė „taikių ir skaidrių“ rinkimų rezultatus, nors opozicija tvirtina, kad balsavimas buvo suklastotas.

„Noriu pakartoti, kokia buvo mūsų pagrindinė pergalė: šie rinkimai buvo pavyzdiniai“, – prezidentas sakė savo pirmoje kalboje po rezultatų paskelbimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių