FTB prašoma ištirti traukinio nulėkusio nuo bėgių įvykio aplinkybes

  • Teksto dydis:

FTB prašoma nustatyti, ar į traukinį, kuris JAV Filadelfijos mieste šią savaitę nulėkė nuo bėgių, prieš pat aštuonių gyvybių pareikalavusią katastrofą galėjo kas nors pataikyti.

Konduktoriaus padėjėja, buvusi lokomotyve, pranešė girdėjusi traukinio mašinistą sakant, kad prieš pat katastrofą į jį kažkas pataikė, penktadienį spaudos konferencijoje sakė Nacionalinės transporto saugumo valdybos (NTSB) narys Robertas Sumwaltas (Robertas Samvaltas).

Minėta moteris taip pat sakė per savo radiją girdėjusi pranešimą, kad į kitą vietinio susisiekimo traukinį „pataikė akmuo“ ar kad į jį „buvo šauta“, todėl tas mašinistas buvęs priverstas sustoti.

NTSB nurodė paprašiusi FTB suteikti „techninę pagalbą“ tikrinant nuo bėgių nuvažiavusio lokomotyvo priekį, į kurį galėjo būti pataikyta.

Geležinkelių bendrovės „Amtrak“ 188-ojo reiso traukinys, antradienį važiavęs iš Vašingtono į Niujorką, nuo bėgių nulėkė įvažiavęs į posūkį. Žuvo aštuoni ir buvo sužeista dar daugiau kaip 200 žmonių.

Mašinistas sakė, jog neprisimena paskutinių minučių prieš katastrofą, kai septynių vagonų traukinys į tą posūkį įvažiavo dvigubai didesniu nei leistina greičiu.

Pasak R.Sumwalto, tyrėjai nepatvirtino pranešimų apie kažkokį į traukinį pataikiusį daiktą ir dar nepadarė jokių išvadų dėl to, kaip įvyko avarija.

Taip pat neaišku, kaip koks nors į traukinį pataikęs daiktas būtų galėjęs prisidėti prie nuvažiavimo nuo bėgių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių