Floridoje policininkas šovė į gulintį beginklį juodaodį

  • Teksto dydis:

Floridoje neginkluotą juodaodį, mėginusį gatvėje padėti autizmu sergančiam pacientui, pašovė policininkas, nors jo auka gulėjo ant nugaros, iškėlęs rankas ir prašė pareigūnų nešauti.

Charlesas Kinsey (Čarlzas Kinsis) buvo sužeistas į koją per incidentą pirmadienį Majamyje, kai mėgino padėti orientaciją praradusiam autizmu sergančiam vyrui, nuklydusiam nuo autistų grupės namų, kuriuose gydytoju dirbo Ch.Kinsey.

Policininkai tvirtino veikę gavę pranešimą telefonu apie ginkluotą vyrą, grasinantį nusižudyti.

Mobiliuoju telefonu nufilmuotame vaizde matyti, kaip Ch.Kinsey guli ant žemės, iškėlęs rankas į viršų, o autizmu sergantis jaunuolis sėdi sukryžiavęs kojas greta ant žemės ir žaidžia su baltu žaislu.

Girdėti, kaip Ch.Kinsey šaukia policininkui: „Jis turi tik žaislinį sunkvežimį. Žaislinį sunkvežimį. Aš esu elgesio terapeutas grupės namuose“.

Vis dėlto vienas policininkų šauna į jį. Vaizdo įrašas baigiasi kiek anksčiau.

Laimei Ch.Kinsey sužeidimas buvo lengvas, jis sakė pajutęs tarsi uodo įkandimą į koją.

Šis incidentas atspindi įtampą, kuri tvyro JAV policijoje ir visuomenėje po išpuolio Dalase, kur buvo nušauti penki policininkai, ir panašaus incidento sekmadienį Baton Ruže, Luizianoje, kur žuvo trys.

Vėliau 47-erių Ch.Kinsey sakė Floridos televizijos WSVN 7-ajam kanalui, kaip jis gulėdamas ant žemės šaukęs policininkams, kad yra neginkluotas.

„Aš prašiau pareigūno, aš sakiau, pone, nešaukite į mane, prašau nešaukite į mane“, – pasakojo jis

„Pajutau tartum uodo įkandimą, kai ji (kulka) kliudė mane. Tebelaikiau iškėlęs rankas ir sakiau: ne, jūs ką tik šovėte. Sakau: pone, kodėl jūs šovėte į mane. O jis sako man: aš nežinau“, – pasakojo Ch.Kinsley.

Šovęs policininkas nušalintas nuo pareigų savaitei. Jo veiksmai tiriami, nurodo laikraštis „Miami Herald“.


Šiame straipsnyje: Floridapolicijajuodaodisšūvis

NAUJAUSI KOMENTARAI

ko

ko portretas
gero tai kgb inspiruojamos zudynes kad sukelt negru isiuti ir pradeti pilietini kara tuomet gali eiti sekantysveiksmai juk aiskiai matome europos pabegeliu organizuota veikla o kas bus toliau tai geriau negalvokim...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių