Floridoje įvykdyta egzekucija žudikui maniakui

  • Teksto dydis:

Florida ketvirtadienį įvykdė mirties bausmę buvusiam vilkikų vairuotojui, kuris 1986 metais nužudė tris jaunas moteris, o vėliau vėl pateko į pirmuosius puslapius, kai jį įsimylėjo viena advokatų grupės narė.

Nuteistas žudikas maniakas – 53 metų Oscaras Ray Bolinas (Oskaras Rėjus Bolinas) – tapo pirmuoju JAV kaliniu, kuriam šiemet buvo įvykdyta egzekucija.

Mirtina injekcija buvo sušvirkšta 22 val. 16 min. vietos (penktadienį 5 val. 16 min. Lietuvos) laiku, vietos kalėjimų administracijos pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP.

O.R.Bolinas taip pat buvo nuteistas kitoje byloje už pagrobimą ir išžaginimą.

Jis apskundė visus paskelbtus nuosprendžius ir buvo iš naujo teisiamas už kiekvieną nužudymą dėl procedūrinių priežasčių, bet ir vėl pripažintas kaltu. Jo aukos buvo 17, 25 ir 26 metų.

O.R.Bolinas taip pat pagarsėjo, kai viena gynybos komandos teisinė asistentė dėl jo paliko savo vyrą.

Rosalie Martinez (Rouzali Martines), iškilaus teisininko žmona ir keturių vaikų motina, ištekėjo už O.R.Bolino 1996 metais, kai jis buvo laikomas kalėjime. Tą ceremoniją tiesiogiai transliavo televizija, o to vyro byla vėl atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre.

R.Martinez du dešimtmečius kovojo, kad išgelbėtų savo naująjį sutuoktinį.

Jungtinės Valstijos per 2015 metus įvykdė 28 egzekucijas, o šis skaičius buvo mažiausias nuo 1991-ųjų, nurodė Mirties bausmių informacijos centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių