Filipinuose nukirsta galva kanadiečiui įkaitui – antram per du mėnesius

  • Teksto dydis:

Filipinų pareigūnai antradienį patvirtino, kad „Abu Sayyaf“ kovotojai, negavę didelės reikalautos išpirkos, nukirto galvą įkaitui kanadiečiui – jau antram per du mėnesius.

Robertas Hallas (Robertas Holas) buvo pagrobtas iš vienos valčių prieplaukos pernai rugsėjį, drauge su dar vienu kanadiečiu, norvegu ir filipinečiu. Tam kitam kanadiečiui, buvusiam kalnakasybos vadovui Johnui Ridsdelui (Džonui Ridsdelui), galva buvo nukirsta balandžio mėnesį.

Prezidento atstovas Herminio Coloma (Herminijus Koloma) pasmerkė „brutalų ir beprasmį“ R.Hallo nužudymą. Įkaitą „Abu Sayyaf“ pietinės Sulu provincijos džiunglėse laikė devynis mėnesius.

Kovotojų filmuotoje medžiagoje, kurią gavo Filipinų policija ir kurią matė AP, R.Hallas matomas su oranžiniais marškiniais, klūpantis priešais juodą, „Islamo valstybės“ (IS) stiliaus vėliavą kažkur džiunglėse.

„Abu Sayyaf“ paskirtas terminas didelei išpirkai sumokėti baigėsi pirmadienį, o vėliau policija prie katalikų katedros Sulu provincijos pagrindiniame Cholo mieste rado nukirstą baltaodžio vyro galvą.

Iš prieplaukos šalies pietuose esančioje Samalos saloje rugsėjį pagrobti įkaitai buvo nuplukdyti į Sulu, kur „Abu Sayyaf“ įkaitus laiko stovyklose miškais apaugusiuose kalnuose.

J.Ridsdelui galva buvo nukirsta balandžio 25 dieną, kai nebuvo sumokėta 300 mln. pesų (5,6 mln. eurų) išpirka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių