Manilos oro uoste keleivinis lėktuvas apsuptas dėl netikro aliarmo

  • Teksto dydis:

Oro bendrovės „Saudi Arabian Airlines“ pilotas Manilos oro uoste antradienį per klaidą įjungė kritiškos padėties aliarmą, todėl buvo išsigąsta lėktuvo užgrobimo ir surengta didelė saugumo operacija, pranešė pareigūnai.

Policija izoliavo ir apsupo „Saudi Arabian Airlines“ lėktuvą, kai šis antradienį po pietų nutūpė Filipinų sostinėje, nes skrydžių kontrolieriams buvo pranešta, kad lėktuvui „iškilo grėsmė“, sakė Filipinų aviacijos administracijos atstovas.

Šimtai keleivių laineryje „Boeing 777“, atskridusiame iš Džidos miesto prie Raudonosios jūros, maždaug dvi valandas negalėjo išlipti, bet maždaug 17 val. (12 val. Lietuvos laiku), patvirtinus, kad jokios grėsmės nėra, jie buvo išleisti.

„Situacija normali. Keliama prielaida, kad pilotas netyčia paspaudė lėktuvo kritinės padėties mygtuką“, – žurnalistams sakė Manilos policijos viršininkas Oscaras Albayalde (Oskaras Albajaldė).

Saudo Arabijoje oro bendrovės atstovas taip pat sakė, kad grėsmės saugumui nebuvo.

„Buvo netikras aliarmas dėl 872-ojo reiso (lėktuvo) užgrobimo“, – Saudo Arabijos sostinėje Rijade sakė atstovas.

Manilos oro uosto atstovė Connie Bungag (Koni Bungag) paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma, kad skrydžių kontrolieriai pranešimą apie lėktuvui esą „iškilusią grėsmę“ gavo, kai laineris buvo už 32 km nuo oro uosto. Pareigūnai iš karto ėmėsi taikyti standartines operatyvines saugumo procedūras.

Lėktuve buvo 410 keleivių, keturi pilotai ir dar 17 įgulos narių, žurnalistams sakė oro uosto generalinis direktorius Edas Monrealis.

Daugelis keleivių grįžo iš kasmetinės musulmonų piligriminės kelionės Saudo Arabijoje.

Keleivė Aida Majud (Aida Madžud) skundėsi, kad žmonėms nebuvo pasakyta, kodėl jie neišleidžiami iš lėktuvo.

„Kai pamatėme ginkluotus vyrus, pagalvojome: „Kas atsitiko?“ Norėjome žinoti, kas vyksta“, – sakė ji televizijai ABS-CBN.

Tačiau ji pridūrė, kad atmosfera buvo rami. Kai kurie spėliojo, kad galbūt prezidentas Rodrigo Duterte (Rodrigas Dutertė) atvyko į oro uostą pasveikinti sugrįžusių maldininkų, o lėktuvą apsupę ginkluoti vyrai yra jo apsaugos darbuotojai.

Pasak A. Majud, keleiviai išlipę iš lėktuvo buvo nuodugniai patikrinti, ar neturi kokių nors ginklų.

Oro uosto pareigūnai sakė, kad skrydžiai nebuvo labai sutrikdyti, lėktuvai toliau kilo ir leidosi, nes minimas „Saudi Arabian Airlines“, dar vadinamos „Saudia“, lėktuvas buvo laikomas izoliuotame rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių