Per gaisrą Filipinų krautuvėlėse žuvo moteris, dešimtys sužeisti

  • Teksto dydis:

Filipinuose didelis gaisras trečiadienį nuniokojo virtinę fejerverkų krautuvėlių ir pareikalavo vienos moters gyvybės, 24 žmonės buvo sužeisti, o dar vienas asmuo dingo, pranešė pareigūnai.

 

Liepsnos apėmė fejerverkais prekiaujančias krautuvėles, įsikūrusias vienoje didelėje gatvėje Bokavės mieste, esančiame maždaug už 30 km į šiaurę nuo Manilos. Įsiplieskus gaisrui kilo sprogimų banga, dėl kurios apsivertė vienas sunkvežimis ir buvo smarkiai apgadinti trys kiti automobiliai.

„Sprogimo jėga nubloškė mane į parduotuvės galą“, – naujienų agentūrai AFP sakė priešais esančios parduotuvės savininkė, 50-metė Mel Berbosa de Castro (Mel Berbosa de Kastro). Ji po sprogimo skundėsi nugaros skausmais ir kraujuojančia lūpa.

„Mačiau bėgantį kruviną pagyvenusį vyrą, ieškantį savo anūko. Kiti bėgo, bandydami išsigelbėti patys“, – sakė ji.

47 metų vairuotojas Ricky Salvadoras (Rikis Salvadoras) sakė, kad padėjo nugabenti į ligoninę vieną nukentėjusįjį sukruvintu veidu.

„Viskas buvo tarsi kare. Mačiau stiklo šukes, vinis, skraidančius ore. Visur lakstė fejerverkai“, – sakė jis AFP.

Miesto ugniagesių pajėgų vadas, vyresnysis inspektorius Renanas Batchine'as (Renanas Betčinas) nurodė, kad žuvo vienas asmuo, dar vienas žmogus dingo, o 24 buvo sužeisti. Pasak jo, vienintelė patvirtinta auka yra dar neatpažinta moteris.

Filipinuose, kur saugumo reikalavimų menkai paisoma, dideli ir neretai žmonių gyvybių pareikalaujantys gaisrai lūšnynuose, turguose ir gamyklose yra gana dažni.

Praėjusių metų gegužę per didžiulį gaisrą avalynės fabrike šiauriniame Manilos priemiestyje žuvo 72 žmonės.

Vienas didžiausių šalyje ir daugiausiai gyvybių nusinešęs gaisras kilo vienoje Manilos diskotekoje 1996 metais, kai žuvo 162 žmonės, o dar 94 buvo sužeisti.


Šiame straipsnyje: Filipinaigaisrasfejerverkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių