Egipte suimti keturi asmenys, kaltinami dėl apvirtusio migrantų laivo

  • Teksto dydis:

Egipto pareigūnai ketvirtadienį suėmė keturis asmenis dėl mažiausiai 42 migrantų žūties Viduržemio jūroje, prie Egipto krantų apvirtus į Europą plaukusiam pabėgėlių laivui.

Pasak pareigūnų, keturi šio laivo įgulos nariai keturias dienas, kol bus atliekamas tyrimas, bus laikomi policijos areštinėje. Jiems gali būti pateikta kaltinimų dėl žmonių kontrabandos ir nužudymo.

Valdžios pareigūnai taip pat išdavė arešto orderius dar penkiems su šia tragedija susijusiems asmenims.

Egipto kariškiai pranešė, kad laivas apvirto trečiadienį už 12 jūrmylių nuo kranto, netoli Rašido (Rozetos) uostamiesčio.

Beheiros provincijos, kurioje yra Rašidas, gubernatorius Mohammedas Sultanas (Mohamedas Sultanas) naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad pareigūnai nežino tikslaus laivo keleivių skaičiaus, bet jų galėjo būti 250-400, iš kurių 157 buvo išgelbėti.

Pirminiais duomenimis, tarp laivo keleivių buvo 111 egiptiečių, daugiausia paauglių ir vyrų iki 30-ies metų, sakė M. Sultanas. Taip pat juo plaukė 25 sudaniečiai ir migrantai iš Užsachario Afrikos bei Sirijos.

Gelbėjimo tarnybos išplėtė žuvusiųjų paieškos plotą aplink tą vietą, kurioje nuskendo laivas, pridūrė M. Sultanas.

Prieš kelis mėnesius Europos Sąjungos sienų apsaugos agentūra „Frontex“ įspėjo, kad vis daugiau į Europą norinčių patekti migrantų keliauja į Egiptą, iš kur leidžiasi į pavojingą kelionę jūra.

Nuo šių metų sausio iki rugsėjo mėnesio iš Egipto į Italiją atvyko 12 tūkst. migrantų, nors pernai per tą patį laiką šalį pasiekusių migrantų skaičius buvo 7 tūkst., nurodoma agentūros pranešime.

Pasak ekspertų, žmonių kontrabanda besiverčiantys asmenys dažniausiai naudoja senus žvejybinius laivus ir, nesilaikydami jokių saugumo reikalavimų, į juos sutalpina skurdo ir karo bėgančius migrantus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių