Egipte neramu – sprogimas Kaire ir incidentas pasienyje

  • Teksto dydis:

Prie Kairo universiteto sprogo bomba 

Prie Kairo universiteto vartų trečiadienį sprogo bomba, pranešė Egipto policijos pareigūnas, nurodęs, kad sužeisti devyni žmonės, tarp kurių buvo ir policininkų.

Policija aptvėrė įvykio vietą ir jos aplinką, kurią šniukštinėja dresuoti šunys. Pasak pareigūno, tarp minėtų devynių sužeistųjų penki yra policininkai, atsiųsti prie studentų miestelio malšinti protestų.

Sužeistos dvi Izraelio sienos apsaugos karės

Nežinomi ginkluoti asmenys Egipto Sinajaus pusiasalyje apšaudė ir paleido prieštankinę raketą į Izraelio kariuomenės automobilį kitoje sienos pusėje, sužeisdami dvi jame buvusias kares, pranešė Izraelio kariuomenė.

Incidentas įvyko Izraelio ir Egipto sienos atkarpoje, esančioje maždaug už 60 kilometrų į pietus nuo Gazos Ruožo, pranešė kariuomenės atstovas pulkininkas leitenantas Peteris Lerneris.

„Maždaug 14 val. vietos (ir Lietuvos) laiku į automobilį pasienyje buvo paleisti šūviai ir prieštankinė raketa“, – sakė P.Lerneras žurnalistams ir pridūrė, kad dvi pasienyje patruliavusios karės patyrė nesunkių ir vidutinio sunkumo sužalojimų.

Kariuomenė patvirtino, kad sužeistosios priklausė moterų batalionui „Caracal“, kuris yra atsakingas už Izraelio ir Egipto sienos apsaugą.

Pasak P.Lernerio, kol kas šio išpuolio prie Ezuzo kaltininkai nežinomi. Kariai tikrina, ar kuris nors iš ginkluotų asmenų nepateko per sieną į Izraelį, sakė jis.

„IGP (Izraelio gynybos pajėgos) šiuo metu bando surinkti žvalgybinę informaciją ir nustatyti, kas kaltas dėl šio išpuolio“, – pareiškė pareigūnas.

Kovotojų išpuolių prieš Egipto saugumo ir Izraelio pasienio pajėgas labai padaugėjo po islamiškų pažiūrų prezidento Mohamedo Mursi (Mohamedo Mursio) nuvertimo praėjusių metų liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių