Egipte per išpuolį žuvo armijos karininkas, per reidus suimti 107 islamistai

  • Teksto dydis:

Vienas aukšto rango Egipto armijos pareigūnas žuvo per išpuolį Kaire, o saugumo pajėgos suėmė per 100 islamistų prieš planuotą antivyriausybinę demonstraciją, pranešė pareigūnai.

Ministrų kabineto operatyvinis padalinys nurodė, kad tas karininkas žuvo penktadienį, kai nežinomi užpuolikai pradėjo šaudyti iš automobilio. Per tą išpuolį du armijos šauktiniai buvo sužeisti.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Hani Abdel Latifas (Hanis Abdel Latifas) sakė, kad šalyje buvo neutralizuotos septynios bombos.

Islamistai ragino penktadienį rengti demonstracijas visoje šalyje, pirmąkart per kelis pastaruosius mėnesius mėgindami organizuoti didelius protestus, nors prieš juos buvo imtasi griežtų priemonių, kai praeitais metais kariuomenė nuvertė islamiškų pažiūrų prezidentą Mohammedą Mursi (Mohamedą Mursį).

Saugumo pajėgos į pastarąjį išpuolį prieš kariškius atsakė surengė didelį reidą. Mieste patruliavo šarvuoti automobiliai, o betoniniais blokais buvo užtverti keliai, vedantys į saugumo tarnybų būstines, prezidentūrą ir Gynybos ministeriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių