Džordžijoje įvykdyta mirties bausmė policininko žudikui

  • Teksto dydis:

JAV pietinėje Džordžijos valstijoje trečiadienį buvo įvykdyta mirties bausmė už policininko nužudymą nuteistam vyrui, kurio malonės prašymą valstijos lygtinio paleidimo komisija atmetė.

63 metų Gregory Lawleriui (Gregoriui Loleriui) mirtina injekcija buvo sušvirkšta 23 val. 49 min. (ketvirtadienį 6 val. 49 min. Lietuvos laiku) kalėjime Džeksone maždaug 80 km nuo Atlantos, pranešė valstijos kalėjimų valdžia.

„Lawleris atsisakė paskutinės maldos ir neįrašė paskutinio pareiškimo“, – sakoma Džordžijos kalėjimų departamento pranešime.

Kaip rodo teismo dokumentai, G.Lawleris 1997 metais iš pusiau automatinio šautuvo AR-15 pradėjo šaudyti į du policijos pareigūnus, atvykusius į jo namus dėl konflikto šeimoje, ir nušovė pareigūną Johną Sową (Džoną Sovą). Kitas pareigūnas buvo rimtai sužeistas.

Antradienį Džordžijos lygtinio paleidimo ir malonių komisija atmetė G.Lawlerio advokatų prašymą suteikti malonę.

Jie įrodinėjo, kad jo gyvybė turi būti išsaugota, nes jam neseniai buvo diagnozuotas autizmas, dėl kurio jis manęs, kad pareigūnai buvo atvykę į jo namus jam pakenkti.

Egzekucijų tempas Jungtinėse Valstijose lėtėja – dėl įvairių veiksnių, tarp kurių yra mirtinoms injekcijoms skirtų preparatų stygius.

G.Lawleris yra septintas kalinys, kuriam šiemet Džordžijoje buvo įvykdyta mirties bausmė, ir 67-as valstijoje nuo 1976 metų, kai JAV Aukščiausiasis Teismas sugrąžino mirties bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių