Džihadistų snaiperis Libijoje nušovė olandų žurnalistą

  • Teksto dydis:

Libijos šiaurėje esančiame Sirte per snaiperio ataką buvo nušautas Olandijos žurnalistas, nušvietęs šiame pajūrio mieste vykstančias kovas.

Ši ataka surengta Libijos vienybės vyriausybės pajėgoms stengiantis išstumti „Islamo valstybės“ (IS) kovotojus iš paskutinių jų pozicijų šiame džihadistų bastione. 

Libijos šiaurės vakaruose esančio Misratos miesto ligoninės, kurioje gydomi sužeisti vyriausybę palaikančių pajėgų kovotojai, atstovas Akramas Gliwanas (Akramas Glivanas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad 46-erių metų Jeroenas Oerlemansas (Jerunas Urlemansas) buvo „nušautas į krūtinę IS snaiperio, kai nušvietė mūšius Sirte“.

Sirto miestas, iš kurio yra kilęs nušalintas ir nužudytas diktatorius Muamaras Kadhafi (Muamaras Kadafis), yra už maždaug 450 km į rytus nuo sostinės Tripolio.

A. Gliwanas sakė, kad žurnalisto palaikai buvo pervežti į Misratą, esančią už 200 km į vakarus nuo Sirto.

J. Oerlemansas rengė reportažus iš Libijos virtinei žiniasklaidos organizacijų, tarp jų Belgijos savaitraščiui „Knack“, kuris patvirtino žurnalisto žūties faktą. 

„Knack“ interneto svetainėje paskelbė pranešimą, kuriame rašoma, kad J. Oerlemansas žuvo vykdydamas užduotį, o jo šeimai linkima stiprybės. 

Jungtinių Tautų remiamai Libijos nacionalinės santarvės vyriausybei (angl. – Government of National Accord, GNA) lojalios pajėgos gegužę pradėjo puolimą prieš džihadistus Sirte. 

Mieste įsitvirtinę IS kovotojai atsakė savižudžių sprogdinimais ir snaiperių atakomis, kurie sulėtino provyriausybinių pajėgų pažangą stengiantis išstumti ekstremistus iš Sirto.

Sekmadienį per mūšius Sirto apylinkėse žuvo mažiausiai dešimt IS kovotojų ir aštuoni provyriausybinių pajėgų nariai, pranešė vyriausybė Tripolyje. 

Provyriausybinės pajėgos nurodė, kad jos „daro pažangą“ Sirte ir apsupo IS džihadistus, priversdamos kai kuriuos iš jų mėginti sprukti.

GNA lojalūs kovotojai aptiko mažiausiai dešimt žuvusių džihadistų kūnų ir leidosi persekioti dar vieną grupę ekstremistų, pabėgusių iš Sirto.

Provyriausybinių pajėgų Sirte įrengtos lauko ligoninės puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ rašoma, kad žuvo aštuoni GNA lojalūs kovotojai.  

Į pagrindinę ligoninę Misratoje buvo atvežti 57 sužeisti provyriausybinių pajėgų nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių