Du policininkus nušovęs vyras ragino praeivius stebėti išpuolį

  • Teksto dydis:

Niujorkas sekmadienį tebebuvo sukrėstas dviejų uniformuotų policininkų nužudymo, o tyrėjai sakė, kad užpuolikas prieš ataką paragino praeivius: „Žiūrėkit, ką padarysiu.“

Daug žvakių, gėlių ir Amerikos vėliava buvo padėta ant improvizuoto memorialo, įrengto to išpuolio vietoje. Panašu, kad ta ataka buvo įvykdyta keršijant dėl neseniai įvykusių incidentų, kai keli neginkluoti juodaodžiai žuvo dėl policijos veiksmų.

Šv.Patriko katedroje Manhatane buvo aukojamos gedulingos mišios, o Niujorko amerikietiškojo futbolo klubas „Jets“ pagerbė nužudytuosius tylos minute. Sutemus, aukų šalininkai budėjo laikydami žvakes, dainuodami ir melsdamiesi.

32 metų policininkas Wenjianas Liu (Vendzianas Liu) ir 40-metis Rafaelis Ramosas buvo nušauti į galvą per patrulių automobilio langą šeštadienį vidury dienos įvykdytą ataką Brukline, kuri sukrėtė didžiausią JAV miestą, likus kelioms dienoms iki Kalėdų.

Policija nurodė, kad užpuolikas yra 28 metų Ismaaiylas Brinsley (Ismailas Brinslis), kuris po atakos nubėgo į gretimą metropoliteno stotį ir ant platformos nusišovė į galvą.

Tyrėjai sakė, kad I.Brinsley prieš išvykdamas į Niujorką taip pat pašovė savo buvusią merginą jos bute Baltimorės priemiestyje, tačiau ji liko gyva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių