Donecko separatistų lyderis kaltina Kijevą derybų vilkinimu

  • Teksto dydis:

Ukrainos separatistų paskelbtos Donecko Liaudies Respublikos (DLR) vadovybei netinka joks kitas taikos derybų formatas, išskyrus Minsko, sako vienas DLR lyderių ir kaltina Kijevą, kad šis vilkina rengimąsi konsultacijoms.

„Matyt, praėjusią savaitę, kai buvo planuojamas eilinis kontaktinės grupės posėdis, Kijevui ne tai rūpėjo, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ trečiadieni DLR parlamento vicepirmininkas Denisas Pušilinas. – Ten lankėsi JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), Lietuvos prezidentė, tartasi dėl ginkluotės tiekimo iš JAV“.

Ta proga D.Pušilinas pabrėžė, kad DLR vadovybė nenagrinėja kitų deryboms tinkamų formatų.

„Minsko grupė – vienintelis mums tinkantis formatas; mes daug kartų sakėme, kad pasirengę dalyvauti eiliniame (derybų) ture“, – pažymėjo jis, pridurdamas, kad dabar laukiama Kijevo atsakymo, bet dėl konkrečios datos, kada galėtų įvykti kitas kontaktinės grupės posėdis, neprognozavo.


Šiame straipsnyje: Denisas PušilinasJoe BidenasDoneckaskaras UkrainojeseparatistaiMinsko grupė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kapitan Pronin

Kapitan Pronin portretas
Kur buvot tamsta su tokiais sukiais, kai policininkus minia degindavo? Dabar su Ukrainos banditais derybuose dalyvaus rusijos banditai. Manau tai sazininga.

mmm

mmm portretas
Tau ne derybu reikia,o kaip valdzios uzgrobeja ir ugolovnika sodinti uz grotu reikia,o tu cia niekus tauziji.Eik angliu kasti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių