Donecke per artilerijos apšaudymą mokykloje ir jos kaimynystėje žuvo 10 žmonių

  • Teksto dydis:

Ukrainos prorusiškų separatistų kontroliuojamame rytiniame Donecko mieste mažiausiai 10 žmonių žuvo trečiadienį, kai artilerijos sviediniai pataikė į mokyklos kiemą ir mikroautobusą gretimoje gatvėje, pranešė miesto valdžia ir incidentų liudininkai.

Per sprogimą 57-osios mokyklos kieme pirmąją naujųjų mokslo metų dieną vaikų nežuvo. Tačiau liudininkai sakė naujienų agentūrai „Reuters“, kad tarp žuvusiųjų buvo biologijos mokytoja ir vieno moksleivio vienas tėvų.

„Reuters“ korespondentai toje mokykloje matė trijų suaugusiųjų kūnus, taip pat dar šešis lavonus sudegusiame mikroautobuse gretimoje gatvėje.

Donecko srities administracija pranešė, kad trečiadienį per artilerijos bombardavimus mieste žuvo iš viso 10 žmonių. Doneckas yra pagrindinė prorusiškų separatistų, kovojančių su Kijevo provakarietiška vyriausybe, tvirtovė.

Dar devyni žmonės buvo sužeisti per šiuos įvykius, septyni iš jų buvo hospitalizuoti, sakoma administracijos pranešime.

Kijevui pavaldi Donecko srities administracija kaltino dėl šio apšaudymo sukilėlius, o separatistai – vyriausybės pajėgas. Ši ataka sutrikdė trapias paliaubas konflikte, kuris, kaip rodo Jungtinių Tautų statistika, nusinešė jau apie 3,5 tūkst. gyvybių.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka praėjusią savaitę sakė įžvelgiantis aiškių ženklų, kad paliaubos, kurios yra jo plano užbaigti jau šešis mėnesius besitęsiantį kruviną konfliktą dalis, yra veiksmingos. Tačiau padėtis pradėjo blogėti pirmadienį ir antradienį, kai per susirėmimus su separatistais žuvo devyni Ukrainos kariai.

„Reuters“ korespondentai mokyklos kieme ir gretimoje gatvėje matė dvi sprogimų duobes ir tris lavonus. Mokykla yra už kelių kilometrų nuo pagrindinio Donecko oro uosto, iš kurio separatistai jau kelias pastarąsias dienas stengėsi išstumti vyriausybės pajėgas.

Mokyklos kieme ir jos viduje prie įėjimo telkšojo kraujo klanai. Du lavonai buvo pastato viduje, o trečiasis – sukilėlio, vilkėjusio slepiamąją uniformą – tįsojo gatvėje.

Netoli apšaudytos mokyklos „Reuters“ grupė matė du apdegusius lavonus supleškėjusiame mikroautobuse, šalia gatvėje dar du kūnus, taip pat dar du užmuštus toje pačioje gatvėje už maždaug 20 metrų. Sukilėliai nurodė, jog dar du žuvusieji buvo išvežti.

Vieno sukilėlių dalinio vadas Viktoras Chaliava sakė, kad mokyklai smogė penkios salvinės raketų ugnies sistemos „Uragan“ raketos, paleistos Kijevo vyriausybės pajėgų.
„Taikytasi tiesiai į mokyklą“, – pabrėžė jis.

Tačiau savivaldybės pareigūnai dėl atakos mokyklai ir mikroautobusui sukilėlių paskelbtos „Donecko liaudies respublikos“ sukilėlius.


Šiame straipsnyje: Doneckasnelaimė mokyklojekaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
Raketos paleistos iš areouosto,kuriame įsikūrę „Kijevo provakarietiškos vyriausybės” kariai. Šaudymas į mokyklą spalio 1d., kai buvo surengta mokslo metų pradžios šventė (dėl karo buvo atidėta mėnesiui),masiškai žudyti taiskius gyventosjus, net vaikus - tai vakarietiškos vertybės?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių