Dominikoje atogrąžų audra nusinešė 20 gyvybių, kelia grėsmę Haičiui

  • Teksto dydis:

Atogrąžų audra „Erika“ nusinešė mažiausiai 20 žmonių gyvybių mažytėje salų valstybėje Dominikoje, penktadienį pranešė pareigūnai, kai šis atmosferos darinys toliau slenka per Karibus, keldamas pavojų Haičiui.

Kai kuriose Karibų salose praslinkus audrai gelbėtojai pradėjo paieškas ir padarinių likvidavimo darbus, o Haičio valdžia paskelbė kelionių suvaržymus ir atidarė slėptuves, ruošdamasi stichijos smūgiui.

JAV Floridos valstijoje paskelbta nepaprastoji padėtis; perspėjimas paskelbtas ir Kuboje, kai audra, kuri šeštadienį tikriausiai susilpnės, slinko šių teritorijų link.

Vakare surengtoje spaudos konferencijoje Dominikos premjeras Rooseveltas Skerritas (Ruzveltas Skeritas) sakė visą dieną lankęs nusiaubtas teritorijas ir matęs „didžiulį nuniokojimą“, per kurį žuvo mažiausiai 20 žmonių.

„Sprendžiant iš mano šiandien matytos žalos, bijau, kad tai grąžins mūsų plėtrą 20 metų atgal“, – R.Skerritas sakė aplankęs kai kurias vietas savo salų valstybėje, turinčioje tik apie 72 tūkst. gyventojų.

„Tačiau mums didžiausią nerimą kelia žmonių žūtys. Iki šiol patvirtinome, kad žuvo 20 piliečių ir kai kurie yra dingę“, – pridūrė jis.

R.Skerritas nurodė, kad didelė žala buvo padaryta kai kuriems svarbiems infrastruktūros objektams ir keliams, „šimtai namų šalyje buvo sugriauti arba yra nebesaugūs gyventi“.

Taip pat smarkiai apgadinti plentai ir sugriauti tiltai, aiškino premjeras.

„Vertinau žalą visą dieną. Nuniokojimo mastas – didžiulis. Daug blogiau negu tikėtasi“, – perspėjo jis.

Haičio pareigūnai penktadienio popietę pranešė, kad visoje šalyje buvo atidarytos slėptuvės, nors prognozuojama, kad „Erika“ susilpnės.

Higienos reikmenų rinkinių, čiužinių ir maisto atsargų buvo sukaupta maždaug 1 966 laikinuose prieglobsčiuose, kurie gali priimti daugiau negu 47 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių