Per didelio masto gaudynes JAV sučiuptas įtariamas policininko žudikas

  • Teksto dydis:

Vyras, kaltinamas nušovęs vieną Pensilvanijos valstijos policininką, buvo suimtas ketvirtadienį po šešias savaites trukusių didelių gaudynių kalnuose ir tankiuose miškuose, pranešė JAV žiniasklaida.

31 metų Ericas Freinas (Erikas Freinas), kuris žiniasklaidos pranešimuose įvardijamas kaip savamokslis snaiperis ir išgyvenimo laukinėje gamtoje ekspertas, jaučiantis neapykantą teisėsaugos pareigūnams, buvo sučiuptas po to, kai rugsėjo 12 dieną, kaip įtariama, nušovė policininką Bryoną Dicksoną II (Brajoną Diksoną II), o kitą sužeidė.

Keli šimtai Pensilvanijos policijos ir federalinės teisėsaugos pareigūnų šukavo Pokono kalnus, ieškodami įtariamojo po mirtinos neišprovokuotos atakos.

„Galiu patvirtinti, kad areštavome Ericą Freiną“, – viena Pensilvanijos policijos atstovė buvo cituojama keliuose žiniasklaidos pranešimuose.

E.Freinas buvo įtrauktas į Federalinio tyrimų biuro (FTB) labiausiai ieškomų asmenų dešimtuką, vykstant gaudynėms po jo išpuolio iš pasakų prie vieno policijos komplekso netoli Pensilvanijos valstijos ribos su Niujorku ir Naujuoju Džersiu.

Ieškotojai ne kartą buvo aptikę E.Freino paliktų pėdsakų, tačiau jam nuolat pavykdavo vienu žingsniu pralenkti persekiotojus.

E.Freinas buvo apibūdinamas kaip vienišius, besidomintis karybos istorija ir besižavintis šiuolaikine Serbijos armija bei sukarintomis grupuotėmis.

Jis dalyvaudavo mūšių tarp serbų ir kroatų per Bosnijos karą praeito amžiaus 10-ame dešimtmetyje inscenizacijose ir jas organizuodavo, nurodė žiniasklaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių