Dėl šaudynių Dalase B. Obama sutrumpins vizitą Europoje

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sutrumpins kelionę po Europą ir ateinančią savaitę apsilankys Dalaso mieste, kuriame per šaulio išpuolį žuvo penki policininkai, penktadienį paskelbė Baltieji rūmai.

„Prezidentas priėmė Dalaso mero Mike'o Rawlingso (Maiko Rolingso) kvietimą atvykti į Dalasą ateinančios savaitės pradžioje“, – sakoma Baltųjų rūmų atstovo Josho Earnesto (Džošo Ernesto) pranešime, kuriame taip pat sakoma, jog B.Obama grįš į Jungtines Valstijas sekmadienio vakarą – diena anksčiau negu planuota.

B.Obama, dalyvaujantis Varšuvoje penktadienį prasidėjusiame NATO viršūnių susitikime, išsakė savo poziciją dėl išpuolio Teksaso mieste, sakydamas, kad tai buvo „piktavališka, apgalvota ir šlykšti“ ataka.

25 metų juodaodi armijos veteranas Micah Johnsonas (Maika Džonsonas) surengė snaiperio stiliaus ataką ir nužudė penkis policininkus, o dar septynis sužeidė. Taip pat buvo sužeisti du civiliai.

Kai buvo užspeistas, jis pareiškė pareigūnams norintis žudyti baltaodžius policininkus dėl šiurkštaus teisėsaugos elgesio su baltaodžiais. Galiausiai jis buvo nukautas.

Anksčiau šią savaitę du juodaodžiai buvo nušauti policininkų kituose JAV miestuose prieštaringai vertinamomis aplinkybėmis, o tie incidentai išprovokavo protestus visoje šalyje.

Pasak J.Earnesto, po kelionės į Dalasą B.Obama „tęs darbą, kad sutelktų žmones palaikyti mūsų policijos pareigūnus ir bendruomenes, taip pat ieškoti bendros pozicijos, diskutuojant politikos idėjas, turinčias spręsti išliekančius rasinius neatitikimus mūsų baudžiamojo teisingumo sistemoje“.

Baltieji rūmai nurodė, kad B.Obama šeštadienį išvyks į Madridą. Sekmadienį jis susitiks su Ispanijos premjeru, o vėliau aplankys JAV kariškius, tarnaujančius Rotos karinių jūrų pajėgų bazėje.

Prezidentas atsisakys vizito Sevilijoje ir sugrįš į Vašingtoną sekmadienio vakarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių