Dėl naujo smurto protrūkio rytinėje Ukrainoje NATO kaltina separatistus

  • Teksto dydis:

Šiaurės Atlanto aljansas smerkia staigų smurto eskalavimą Ukrainos rytuose, pirmadienį pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Mes griežtai smerkiame prorusiškų separatistų smarkiai eskaluojamą smurtą palei ugnies nutraukimo liniją rytinėje Ukrainoje“, – sakė NATO vadovas spaudos konferencijoje Briuselyje.

„Tai veda iki daugybės taikių gyventojų netekties“, – pabrėžė jis.

Pasak J.Stoltenbergo, Mariupolio ataka „buvo įvykdyta iš teritorijos, kurią kontroliuoja Rusijos palaikomi separatistai“.

„Tokios beatodairiškos atakos yra nepriimtinos ir nepateisinamos“, – pareiškė jis.

Pasak NATO vadovo, „agresyvūs (separatistų) veiksmai ir provokuojantys pareiškimai visiškai prieštarauja Minsko susitarimams“.

Be to, kalbėjo J.Stoltenbergas, „nežiūrint į kartojamus pažadus dirbti, siekiant taikaus sprendimo, Rusija ir toliau teikia jiems (separatistams) paramą, apmokymą, techniką ir pajėgas“.

Generalinis sekretorius sakė, kad į rytinę Ukrainą „pastarosiomis savaitėmis Rusija atsiuntė šimtus vienetų modernios technikos, įskaitant raketų kompleksus, sunkiąją artileriją, tankus, šarvuočius , taip pat radioelektroninių kovos sistemų“.

„Mes raginame Rusiją nedelsiant nutraukti paramą separatistams, liautis destabilizavus Ukrainą ir laikytis savo tarptautinių įsipareigojimų“, – sakė Aljanso vadovas.

Be to, pasak J.Stoltenbergo, pareiškimai, jog „Ukrainoje kariauja „NATO legionas“ yra nesąmonė“. „Nėra jokio NATO legiono“, – patikino jis.

Rusijos vyriausybės ir gynybos pareigūnai pastaraisiais mėnesiais ne kartą sakė, kad Donbase rusų karių nėra. Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Sergejus Lavrovas pareiškė, jog nėra jokių įrodymų, kad Ukrainos pietryčiuose būtų rusų karių.

„Kaskart sakau: jeigu jūs taip užtikrintai teigiate – pateikite faktus. Tačiau faktų pateikti niekas negali arba nenori – aš to nežinau“, – sakė S.Lavrovas per spaudos konferenciją Maskvoje.

Savo ruožtu Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas sausio 20 dieną pareiškė, kad Kijevo valdžios pranešimai apie Rusijos kariuomenės ir karinės technikos įvedimą į Ukrainos teritoriją iš Rusijos neatitinka tikrovės.

„Kijevo pareiškimas dėl tariamo Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinių perkėlimo per Rusijos ir Ukrainos sieną nevertas jokios kritikos. Tai absoliuti nesąmonė“, – sakė žurnalistams generolas majoras I. Konašenkovas.

„Tokios pagrindinių vidinio konflikto pietrytinėje Ukrainoje karinio sprendimo ideologų haliucinacijos apie „rusų invaziją“ vargu ar yra atsitiktinės“, – pareiškė jis.


Šiame straipsnyje: NATOJansas Stoltenbergaskaras Ukrainojesmurto protrūkis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
teroristai tai amerika

ruoskit dziuvesius

ruoskit dziuvesius portretas
III Karas ant dienu. Lietuvos neliks. I Sibira gaugiau nieko neves, bus likviduojami vietoje.

tam NATO

tam NATO portretas
puiku, labai džiaugiuosi, kad tik NATO bijo ruskiai-teroristai. tad sveikinu NATO visomis prasmėnis ir laukiu ruskyno agonijos.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių