Dėl Minsko susitarimų nesilaikymo Kijevas ir Maskva kaltina vienas kitą

  • Teksto dydis:

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos (URM) oficialusis atstovas Jevhenas Perebyjnisas pareiškė, kad Rusija nevykdo Minsko susitarimų dėl karinio konflikto Ukrainoje sureguliavimo.

„Pastarosiomis dienomis mes dažnai girdime iš įvairaus rango Rusijos valdininkų, neva Ukraina nevykdo Minsko susitarimų, – sakė J.Perebyjnisas antradienį per spaudos konferenciją. – Nė vienas šių teiginių nėra patvirtinamas faktais ir tai tėra tik nepagrįsta retorika, kuria siekiama palaikyti antiukrainietišką isteriją Rusijos visuomenėje“.

„Tuo tarpu, remdamiesi faktais ir objektyviais duomenimis, taip pat ir ESBO duomenimis, mes galime drąsiai teigti, kad pati Rusija neįvykdė nė vieno Minsko susitarimų punkto“, – pabrėžė jis.

„Debalcevė ir Šyrokynė yra geriausi to pavyzdžiai. Nuo vasario 15 dienos (kai įsigaliojo ugnies nutraukimo režimas) užregistruoti 2555 apšaudymai ir atakos, kurių ryški dauguma patvirtinta ESBO specialiosios stebėsenos misijos ir Bendrojo koordinavimo centro ataskaitose“, – sakė J.Perebyjnisas.

„Per pastarąją parą smogikai surengė 35 apšaudymus; nuo vasario 15-osios mes, labai gaila, turime 243 sužeistuosius ir 65 žuvusius“, – pažymėjo jis.

Anot jo, Kijevo valdžios priešininkai neatitraukia savo sunkiosios technikos, ne visada užtikrina prieigą ESBO stebėtojams, tai yra, nesuteikia jiems galimybės vykdyti kontrolę ir verifikaciją.

„Rusija padidino savo karinį buvimą Ukrainoje. Vietoj kariškių atitraukimo į mūsų teritoriją vėl gabenama Rusijos kariuomenė ir ginkluotė, taip pat ir „tiulpanai“ (minosvaidžiai), „buratinai“ (salvinės ugnies pabūklai), „akacijos“ (tankai), „panciriai“ (priešlėktuvinės gynybos sistemos)“, – pareiškė J.Perebyjnisas.

Apie Rusijos humanitarinę pagalbą Ukrainos URM atstovas taip pat pažėrė kritikos.

„Ukraina siūlo Rusijai, kad jos vilkstinės važiuotų pro mūsų kontroliuojamus pasienio postus, tačiau Rusija kaskart vis atsisako, todėl, šios vilkstinės yra ne kas kita, o kontrabanda..., – tvirtina J.Perebyjnisas. – Niekas niekada nematė, kaip ta pagalba skirstoma taikiems gyventojams. Labai paprasta, – nes taikiems gyventojams šiose vilkstinėse nieko nenumatyta“.

Balandžio 16 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per kasmet rengiamą tiesioginę spaudos konferenciją pareiškė, kad Rusijos karių Ukrainoje nėra.

„Klausimas: yra ar nėra mūsų karių Ukrainoje. Sakau jums tiesiai ir tvirtai: rusų kariuomenės Ukrainoje nėra“, – pareiškė V.Putinas , atsakydamas į Irinos Chamados klausimą.
Balandžio 18 dieną Rusijos gynybos misterijos pareigūnas tvirtino, kad ši žinyba neturi duomenų, jog prorusiški kovotojai Ukrainos rytuose turėtų rusiškos šiuolaikinės ginkluotės ir technikos.

„Aš nežinau tokių atvejų ir negaliu patvirtinti, kad pašauktiniai turi tokią techniką“, – sakė Rusijos gynybos viceministras Anatolijus Antonovas per „Echo Moskvy“ radiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ne rusai o ukrainos fasistai nesilaiko susitarymo galima sakyti kad ukrainoje igylas

TFU

TFU portretas
Maziau reikia gerti samogono,ponai ubagai,i pasauli kitaip ziuresit.Vaziuok,ponas girtuokli ir parodik kaip reikia musti rusus,pas tave lieziuvis kaip pas magnolija,ponas pijoke ir moki tu tik lieziuviu malti.

ir kaltinti nereikia

ir kaltinti nereikia portretas
visam pasauliui aišku, kad kremliniai tarakonai net nebando laikytis susitarimų, tai fašistinės išperos, tų tėvų ir senių, kurie buvo okupavę Baltijos šalis, įsirioglinę į Europą. Tad nėra ko sukti galvos, ruskių šunys kalti ir juos reikia mušti be gailesčio, nes tai - ruskyno armija ir keli banditai iš vietinių ruskių. Linkėjimai žirinovskiui.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių