Buvęs milicininkas dėl bent 22 moterų nužudymo kalės iki gyvos galvos

  • Teksto dydis:

Vienas buvęs Rusijos milicininkas, siekęs išvalyti savo miestą nuo prostitučių, trečiadienį buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos dėl 22 moterų išžaginimo ir nužudymo.

Michailas Popkovas, kuris daugumą tų nužudymų įvykdė dirbdamas milicijoje Sibiro mieste Angarske, žagindavo ir nudurdavo savo aukas , kurias vėlai vakare arba naktį pasisiūlydavo pavežti savo automobiliu, nurodė tyrėjai.

„Tyrėjai sugebėjo surinkti įrodymų, siejančių Popkovą su 22 žmogžudystėmis ir mėginimu nužudyti (kitas) dvi moteris“, – sakoma Tiriamojo komiteto pranešime, paskelbtame po to, kai buvo paskelbtas nuosprendis.

Aukų kūnai buvo rasti išmesti miškuose, pakelėse ir vienose kapinėse.

Dvi M.Popkovo aukos liko gyvos, bet buvo sunkiai sužalotos.

Tarp nužudytųjų buvo viena mokytoja, parduotuvės darbuotoja, taip pat kelios prostitutės, nurodė Rusijos žiniasklaida.

M.Popkovas save įvardijo „valytoju“, norinčiu išvaduoti savo miestą nuo prostitučių, nurodė televizija „Rossija 1“.

„Vakarais jis važinėdavo gatvėmis, ieškodamas moterų. Jis arba pasisiūlydavo pavežti (savo aukas), arba moterys jį susistabdydavo ir prašydavosi pavežamos ... Tuomet būdavo įvykdomas nusikaltimas – beveik visuomet pagal tą patį scenarijų“, – prokurorė Olga Muzykova sakė „Rossija 1“.

„Vadindamas save valytoju, jis tokiu būdu save teisino, – pridūrė ji. – Jis buvo paprastas žudikas maniakas.“

Tie nužudymai vyko 1994-2000 metais, kurstydami miesto gyventojų baimę, bet vėliau staiga liovėsi.

Tyrėjai įtarė, kad tuos nusikaltimus vykdė teisėsaugos pareigūnas, nes žudikas labai kruopščiai paslėpdavo savo pėdsakus.

M.Popkovas buvo suimtas, kai tyrėjai peržiūrėjo bylą ir ištyrė kelių asmenų DNR, sutelkus dėmesį automobilį, kurio ratų žymės buvo rastos vieno nusikaltimo vietoje.

Ironiška, kad žudikas dalyvavo tiriant kai kuriuos nusikaltimus, dėl kurių jis vėliau buvo nuteistas, rašo dienraštis „Komsomolskaja pravda“, cituodamas kelis buvusios M.Popkovo bendradarbius.

M.Popkovas, pasitraukęs iš milicijos 1998 metais, buvo sulaikytas 2012-aisiais rytiniame Vladivostoko mieste, kur buvo nuvykęs pirkti automobilio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių