Britų aristokratų sūnus teisiamas dėl narkotikų kontrabandos

  • Teksto dydis:

Britų aristokratų sūnus, pirmadienį stosiantis prieš teismą Kenijoje dėl šimto kilogramų kokaino kontrabandos, apie nelegalų krovinį veikiausiai nieko nežinojo, įsitikinę užsienio tyrėjai.

Jackui Marrianui (Džekui Merianui), 31-erių metų cukraus prekybininkui, už 5 mln. eurų vertės kokaino kontrabandą gali būti skirta laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos.

Tačiau JAV Kovos su narkotikais administracija (DEA), sekant ir sulaikant šį krovinį liepos pabaigoje bendradarbiavusi su Ispanijos policija, mano, kad J. Marrianas ir bendrininkavimu kaltinamas Kenijos muitinės tarpininkas Roy Mwanthi (Rojus Mvanti) nežinojo apie cukraus siuntoje iš Brazilijos buvusius narkotikus.

„Turime informacijos iš Ispanijos. Mūsų kolegos ispanai atliko žvalgybinę operaciją ir išsiaiškino, kad konteineryje galimai buvo narkotikų“ – sakė DEA atstovas Melvinas Pattersonas (Melvinas Patersonas).

Ispanų policija mano, kad narkotikai turėjo būti iškrauti Valensijoje ir parduoti turtingoje Europos rinkoje, tačiau per klaidą jie buvo išsiųsti į Keniją.

„Nusikaltėlių grupuotė Valensijoje, Ispanijoje, bandė ištraukti narkotikus iš konteinerio, bet pastangos buvo bevaisės“, – sakė M. Pattersonas.

Galimai nieko nežinojo

Kai krovinys atvyko į Mombasą, Kenijos kovos su narkotikais policija aptiko plastikine plėvele apvyniotas kokaino plytas. Pastarosios buvo paslėptos tarp cukraus maišų ir plombos dublikatą.

Ekspertų nuomone, šie ženklai aiškiai byloja, kad kontrabandininkai pasinaudojo dažnai pritaikoma schema, kai į teisėtą krovinį pridedama nelegalių prekių. Vėliau, kai krovinys gabenamas, narkotikai būna išimami, o sugadinta plomba pakeičiama suklastota.

„Ispanai pabrėžė, kad konteinerio gavėjas nebūtų galėjęs žinoti apie jo krovinio naudojimą narkotikų gabenimui“, – sakė M. Pattersonas.

J. Marrianas ir R. Mwanthi, pirmadienį stosiantys prieš teismą Nairobyje, kaltinimus neigia.

Ši byla J. Marriano gimtojoje Didžiojoje Britanijoje sukėlė didelį šurmulį. Žiniasklaidos dėmesį patraukė jo motinos Kodoro grafienės Emmos Clare Campbell (Emos Kler Kembel) aristokratiška aplinka ir jo lankytos prestižinės privačios mokyklos. Tarp jų  – universitetas, kurį baigė princo Williamo (Viljamo) žmona Catherine (Ketrin).

Šaltiniai, susipažinę su byla, mano, kad abu vyrai baudžiamojon atsakomybėn buvo patraukti dėl visuomenės ir politikų spaudimo juos areštuoti, vietos žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams apie incidentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių