Britanijoje pradėtas tyrimas dėl dviejų vyrų slėpimosi lėktuvo važiuoklės skyriuje

  • Teksto dydis:

Į Londono ligoninę paguldytas kritinės būklės vyras, kuris buvo pasislėpęs lėktuvo važiuoklės skyriuje, orlaiviui nusileidus po 10 valandų trukusio skrydžio; tuo tarpu policija aiškinasi, ar vakarinėje sostinės dalyje ketvirtadienį ant namo stogo rastas negyvas žmogus neiškrito iš to paties lėktuvo.

Hitrou oro uosto pareigūnai ketvirtadienio rytą rado tą vyrą bendrovės „British Airways“ lėktuvo, kuris atskrido iš Johanesburgo, važiuoklės skyriuje. Policijos pareigūnai pranešė nustatę 24 metų vyro tapatybę, tačiau laukią patvirtinimo.

Nors įrodymų, kad šie du atvejai būtų susiję, nėra, policija pradėjo tyrimą, ar su šiuo incidentu nesusijęs prieš valandą vakarų Londono Ričmondo rajone, virš kurio yra lėktuvų trasa, rastas kūnas.

„British Airways“ informavo, kad bendradarbiauja su Londono ir Johanesburgo policija, siekdama išsiaiškinti šio „reto atvejo“ faktus.

Ekspertai mano, kad maždaug trys ketvirtadaliai lėktuvo važiuokles skyriuje nelegaliai keliaujančių keleivių neišgyvena dėl didelio šalčio ir deguonies trūkumo, lėktuvui pasiekus skrydžio aukštį. Tačiau būta atvejų, kai tokie keleiviai staiga nukrisdavo iš dangaus vakarų Londono gatvėse, lėktuvui nuleidus savo važiuoklę.

2012 metų rugsėjį iš Angolos atskridusiam lėktuvui tupiant Hitrou oro uoste, žuvo iš jo iškritęs 30 metų vyras iš Mozambiko Jose Matada (Chosė Matada). Jis iškrito Morleiko rajone, netoli tos vietos, kur ketvirtadienį buvo rastas žmogaus kūnas.

Tiriant jo mirtį spėjama, kad per didžiąją 12 valandų skrydžio dalį jis patyrė šaltį iki minus 60 laipsnių Celsijaus, ir manoma, jog susidūrimo su žeme metu jis jau buvo negyvas arba be sąmonės.

Aviacijos ekspertas Chrisas Yatesas (Krisas Jeitsas) pastarąjį atvejį vadina neįprastu, kai oro uostuose dėl teroro aktų ar kitų išpuolių pavojaus yra taikomos sustiprintos saugumo priemonės. Tačiau jis pažymėjo, kad gyvi likę zuikiai dažniausiai būna jauni žmonės.

Kunigas Neilas Summersas (Nilas Samersas) iš Ričmondo Šv.Jono pranašo bažnyčios, netoli kurios kitoje gatvės pusėje rastas minėtas kūnas, sakė vadovausiąs maldoms už šį vyrą.

„Šiaip tai nieko stebėtina, nes taip yra buvę ir anksčiau, – pažymėjo jis, – Tačiau labai sukrečia, kai tai įvyksta arti tavęs. Šįvakar eisime melstis už šiuos žmones“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių