Brazilijoje nuvirtus kranui Pasaulio futbolo čempionato stadione žuvo du darbininkai

  • Teksto dydis:

Du darbininkai žuvo trečiadienį nugriuvus kranui stadione, kuriame vyks ateinančių metų pasaulio futbolo čempionato atidaromosios rungtynės, o šis incidentas sukėlė naujų abejonių, ar Brazilijai pavyks laiku užbaigti darbus prieš prasidedant tam turnyrui.

Statomo stadiono „Arena Corinthians“ operacijų direktorius Andresas Sanchezas (Andresas Sančesas) sakė, kad 44 ir 42 metų darbininkai buvo mirtinai prispausti, kai nuvirto kranas, kėlęs 500 tonų sveriančią metalinę detalę ant stadiono stogo.

Pasak jo, nelaimės priežastis dar nežinoma, tačiau incidentas tiriamas.

Direktorius teigė, kad pastatas per šį įvykį nenukentėjo.

Šis nelaimingas atsitikimas įvyko skubant užbaigti statybos darbus stadione iki Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) nustatyto termino gruodžio 31 dienos.

Dar vienas darbuotojas buvo sužeistas ir išvežtas į ligoninę. Šis incidentas sukrėtė FIFA prezidentą Seppą Blatterį (Sepą Blaterį), o Brazilijos sporto ministerija pareiškė užuojautą.

„Esu giliai nuliūdintas tragiškos darbininkų žūties @Corinthians arenoje šiandien, – S.Blatteris rašė socialiniame tinkle „Twitter“. – Mūsų nuoširdi užuojauta skiriama šeimoms.“

Darbai stadione buvo sustabdyti trims gedulo dienoms iki pirmadienio. Vėliau 30 proc. teritorijos liks uždaryta, kol bus atliktas tyrimas.

Civilinės saugos koordinatorius Jairas Paca de Lima (Žairas Paka di Lima) sakė, kad tą nelaimę galėjo nulemti „krano darbo klaida arba konstrukcijos, kuri buvo keliama, svoris“.

Tačiau šiam projektui vadovaujanti statybų milžinė „Odebrecht“ pareiškė, kad kranas buvo valdomas tinkamai.

„Tas kranas gali pakelti tris kartus didesnį svorį“, – sakė statybos darbų vadovas Frederico Barbosa (Frederiku Barboza).

FIFA, kuri neseniai buvo atsidūrusi dėmėsio centre dėl darbo salygų statybose Katare, kur vyks 2022-ųjų Pasaulio čempionatas, vėliau pareiškė, kad darbininkų saugumo standartai yra „aukščiausias prioritetas“.

„Arena Corinthians“ yra vienas iš 12 stadionų, kuriuose vyks rungtynės per ateinančių metų čempionatą, kuriam ruošdamasi Brazilija stengiasi pertvarkyti savo braškančią infrastruktūrą.

FIFA šiems darbams nustatė griežtą galutinį terminą – visi 12 stadionų turi būti paruošti iki sausio 31 dienos, tačiau baiminamasi, kad Brazilija gali nespėti to padaryti.

Anksčiau šį mėnesį „Odebrecht“ pareiškė, kad 94 proc. „Corinthians“ statybos darbų jau atlikti: plieninės stogo konstrukcijos baigiamos montuoti, įrengta aikštė.

Apie 1 500 darbininkų šiuo metu dirba apskritą parą, kad laiku įrengtų 68 tūkst. vietų stadioną.

Trečiadienį įvykęs incidentas buvo jau ne pirmasis, aptemdęs šiuos pasiruošimus.

Darbai buvo laikinai sustabdyti pietiniame Kuritibos mieste, kai darbo santykių teismas nutarė, kad buvo įvykdyta įvairių darbų saugos pažeidimų ir kad egzistuoja „didelis pavojus, jog darbininkai bus užversti, suvažinėti arba įvyks susidūrimų“.

2012-ųjų birželį vienas statybininkas žuvo nukritęs iš didelio aukščio statomame stadione sostinėje Brazilijoje. Tuo tarpu šių metų kovą kitas darbininkas užsimušė nukritęs stadione „Amazonia Arena“, statomame Manauso mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių