„Boko Haram“ atakavo pagrindinį miestą Nigerijos šiaurės rytuose

  • Teksto dydis:

„Boko Haram“ sukilėliai sekmadienį atakavo Maidugūrio Nigerijos šiaurės rytuose pakraštį ir tai yra jau antras per savaitę jų puolimas prieš miestą, kurį jie tikisi paversti atsiskyrusios islamistų valstybės sostine.

Mažiausiai aštuoni žmonės žuvo sukilėliams susišaudant su vyriausybinių pajėgų kariais, sakė liudininkai ir šaltinis ligoninėje.

„Vyksta intensyvus šaudymas. Visi panikuoja ir bando pabėgti iš to rajono“, – sakė Idrisas Abubakaras, gyvenantis Pole – tame miesto pietvakarinio pakraščio rajone.

Sukilėliai, kurie atvyko keliais pikapais ir motociklais, maždaug tuo pačiu metu atakavo tris taškus pietvakariuose ir pietryčiuose, sakė saugumo šaltinis.

Vietos savigynos būrio remiami kariai atstūmė juos pietryčiuose, sakė to provyriausybinio savigynos būrio atstovas.

Per atskirą incidentą Potiskumo mieste, esančiame 230 km į vakarus nuo Maidugūrio, mirtininkui susisprogdinus prie federalinio parlamento nario namų, žuvo 10 žmonių, nurodė du saugumo šaltiniai. Žemųjų rūmų narys Sabo Garbu (Sabas Garbus) nenukentėjo.

Intensyvėjantis sukilėlių smurtas yra didelė problema prezidentui Goodluckui Jonathanui (Gudlakui Džonatanui), kurio vasario 14-ąją laukia prezidento rinkimai. Jų baigties, pasak analitikų, prognozuoti neįmanoma.

Maidugūrio, pagrindinio miesto šalies šiaurės rytuose, kuriame prieš penkerius metus prasidėjo šis sukilimas, užėmimas būtų didžiulė „Boko Haram“ pergalė. Šiuo metu grupuotė kontroliuoja daugiausia kaimiškus rajonus palei Kamerūno ir Čado sienas, kurie drauge užima Belgijos dydžio teritoriją.

Tai buvo jau antra grupuotės ataka Maidugūryje per savaitę. Kariškiai atrėmė kovotojų puolimus Maidugūryje praėjusį savaitgalį, kai žuvo daugiau kaip 100 žmonių.


Šiame straipsnyje: Boko HaramNigerijaAfrika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių