Belgijos teismas nuteisė keturis teroristų vadeivas

  • Teksto dydis:

Belgijos teismas antradienį skyrė laisvės atėmimo bausmę keturiems teroristinės organizacijos vadeivoms, kurie buvo sulaikyti per mirtiną reidą 2015-ųjų pradžioje; jie buvo įtarti turėję ryšių su ekstremistais, surengusiais išpuolius Paryžiuje ir Briuselyje.

Šiam ketvertui skirta laisvės atėmimo bausmė nuo 8 iki 16 metų už vadovaujantį vaidmenį džihadistų grupėje, kuri buvo susidariusi Vervjė mieste ir planavo žudyti policijos pareigūnus.

Marouane'as El Bali (Maruanas El Bali), Souhaibas El Abdi (Suhaibas El Abdi) ir Mohamedas Arshadas (Mohamedas Aršadas) gavo po 16 metų kalėjimo, tuo tarpu Omaras Damache'as (Omaras Damašas) – 8 metus.

2015-ųjų sausio pradžioje per vieną iš kelių reidų prieš islamistų grupuotę policija nukovė du užpuolikus Vervjė mieste, 120 km į rytus nuo Briuselio, netoli Vokietijos sienos. Vervjė nukauti užpuolikai, kaip manoma, kovojo Sirijoje ir paskui grįžo į Belgiją.

Kaltintojai šią grupuotę pavadino Paryžiuje 2015 metais lapkričio 13 atakavusios teroro kuopelės „apytikre kopija“.

Jie tvirtino, kad ši grupė buvo pavaldi Paryžiaus banditų vadeivai Abdelhamidui Abaaoudui (Abdelhamidui Abaudui).

Pagrindinis įtariamasis M.El Bali buvo apkaltintas kėsinimusi nužudyti šaudydamas į policininkus per susirėmimą Vervjė mieste. Tačiau jis neigė šį kaltinimą.

M.Arshadas sakė teismui veikęs A.Abaaoudo nurodymu – pirkęs portatyvines racijas, medžiagas sprogmenims gaminti, išsinuomojęs du automobilius ir butą Vervjė mieste. Dokumentus parūpinęs smulkus nusikaltėlis S.El Abdi.

O.Damache'as, alžyrietis, buvo suimtas Atėnuose ir vėliau išduotas Belgijai.

A.Abaaoudą, praėjus kelioms dienoms nuo 130 gyvybių nusinešusių išpuolių Paryžiuje, per reidą nušovė policininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokie

Kokie portretas
Vyksta spektakliai su teroristų bausmėmis? Reikia kad Teroristai žudytų ne paprastus žmones o valdančiųjų artimuosius -gal tuomet daug kas išryškėtų .Yra tokia :TEISYBĖ: Kuo didesnė betvarkė -tuo geriau minią valdyti ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių