Be rimto atsako Rusija nesustos, perspėjo Lietuvos atstovė Jungtinėse Tautose

  • Teksto dydis:

Tarptautinei bendrijai tvirtai nereaguojant į Rusijos karinę invaziją Ukrainoje, Maskva gali žengti toliau, ketvirtadienį perspėjo Lietuvos atstovė Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje.

Niujorke Lietuvos iniciatyva surengtame posėdyje ambasadorė Raimonda Murmokaitė sakė, kad Maskva žingsnis po žingsnio vykdo išpuolį prieš Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą.

„Per ilgai stebime šį sėlinantį išpuolį prieš Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą. Kadangi tai vyksta žingsnis po žingsnio, mūsų atsakas primena patarlę apie verdančią varlę“, - sakė Lietuvos diplomatė.

„Pažeidus tarptautinę teisę, kaip tai nutiko Ukrainos atveju, tampa naivu tikėtis, kad toks ryškus tarptautinių elgesio normų nesilaikymas liausis. Ar norime taip rizikuoti?“, - perspėjo R.Murmokaitė.

Anot Lietuvos ambasadorės, Rusijos veiksmai Ukrainoje sukėlė grėsmę taikai, saugumui ir stabilumui visame regione ir už jo ribų.

Savo kalboje diplomatė pabrėžė, kad be Rusijos paramos, prorusiški separatistai Ukrainos rytuose seniai būtų praradę jėgas ir mirtini susirėmimai būtų liovęsi.

„Ukrainoje žmonės žūva dėl neteisėtų separatistų ir jų Rusijos rėmėjų nusikalstamų veiksmų. Rusai taip pat praranda gyvybes šiame nusikalstamame kare prieš Ukrainos valstybę“, - sakė R.Murmokaitė.

„Ukrainai nereikia daugiau „humanitarinių“ konvojų, tankų, karių ir separatistų gaujų apginklavimų. Ukrainai reikia, kad Rusija grįžtų prie tarptautiniu mastu priimtinų elgesio normų ir tarptautinės teisės“, - kalbėjo Lietuvos ambasadorė.

NATO teigimu, Ukrainoje prieš šalies pajėgas išvien su separatistais kovoja daugiau kaip tūkstantis Rusijos karių, o Maskva tiekia ginkluotę separatistams. Rusija šiuos kaltinimus neigia.

Lietuva ragina teikti Ukrainai karinę pagalbą, tačiau didžiosios Vakarų valstybės kol kas tokių žingsnių nesvarsto.


Šiame straipsnyje: Raimonda MurmokaitėJT STRusijasankcijos RusijaiLietuvos gynybakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi chi

Chi chi portretas
bet kad ir užtikrintas tonas-,,..pespėjo Lietuvos atstovė..".Mat be jos perspėjimo niekas nieko nežino.Gal pats Putkinas per šitą personą perdavinėja savo nuostatas ir pareiškimus?Ar gal mūsų vienatinė karalienė per buvusius KGB draugelius gauną neginčijamą informaciją?Didžiosios perspėtojos...šunyčiai iš papečkio..Mirk iš juoko

RUSAS

RUSAS portretas
Ne kvailom bobom spresti tokius klausimus Eitu geriau grindis plauti savo lieziuviais Nauda butu didesne

mizantropui

mizantropui  portretas
O tau,pirmoj eilei reikia primyztas kelnes isdziovinti,ponas runkeli Nekisk savo snuki kur tave nekviete Geri ar blogi fasistai vistiek bus pakarti ir apsimyze runkeliai nepades Eik isgerk stikline mirkalo,apsimyzk ir busi labai laimingas
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių