B. Obamos vizito Orlande tikslas – paremti gėjų bendruomenę

Jungtinių Valstijų prezidentas Orlando mieste Floridoje susitiko su netekusiais artimųjų per didžiausias masines žudynes šalies istorijoje. Barackas Obama neplanuoja viešų pareiškimų, nes, pasak Baltųjų rūmų, vizito tikslas yra parodyti, jog šalis remia Orlando žmones ir jo gėjų bendruomenę. Žudiko motyvai lieka neaiškūs, o žvalgybos vadovas pareiškė, kad nerasta įrodymų, jog jis turėjo ryšių su kokiomis nors užsienio teroristų organizacijomis, nors apie tai internete pats skelbė per sekmadienio žudynes.

Nors B. Obamos tikslas paprastas – paguosti Orlandą ir jo gėjų bendruomenę, – tačiau iššūkis sudėtingas – rasti žodžių, kuriais galėtų tai padaryti. Niūri ironija čia ta, kad visą kadenciją prezidentas nesėkmingai spaudė sugriežtinti ginklų kontrolės įstatymus, o dabar turi guosti tiek daug žudynių aukų, kiek neteko jokiam ligšioliniam prezidentui.

Pradėjus šarvoti pirmuosius iš 49 žuvusiųjų, Amerikos lyderis kartu su viceprezidentu, susitiks ne tik su artimaisiais, bet ir gydytojais bei pagalbos darbuotojais. Iš 53 sužeistųjų 23 tebegydomi, šešių būklė kritiška. B. Obama nesiekia veltis į politinius ginčus ir nekalba apie galimus žudiko motyvus, bet jau sakė, kad tai nestabilaus asmens nusikaltimas.

„Žudikas ekstremistinę informaciją ir propagandą įsisavino internetu. Jis atrodo buvęs piktas, sumišęs, nestabilus jaunuolis, kuris radikalizavosi“, – sakė JAV prezidentas.

Imigrantų iš Afganistano šeimoje Niujorke gimęs Omaras Mateenas, paslapčia nufilmuotas besikeikiantis viename dokumentiniame filme, per trijų valandų žudynes skambino ir gelbėtojams, ir vietos televizijai skelbė ištikimybę įvairioms islamistų grupuotėms, nors kai kurios jų kariauja tarpusavyje. Feisbuke per žudynes rašė, esą tai „Islamo valstybės“ kerštas, bet žvalgyba ryšių su džihadistais neranda.

„Nesugebėjome aptikti jokio tiesioginio ryšio Mateeno ir užsienio teroristinių organizacijų“, – sakė CŽV direktorius Johnas Brennanas.

Jo antrąją žmoną apklausę tyrėjai, pasak spaudos, svarsto galimybę teikti kaltinimus bendrininkavus. Nur Salman lydėjo jį pirkti ginklų ir apžiūrėti gėjų klubo, bet tikina, kad tikslių planų nežinojo ir mėgino jį atkalbėti nuo smurto. Dar daugiau neaiškumo kelia žinios, kad jis dažnai lankėsi klube ir internetu siekdavo susipažinti su gėjais.

Demokratų senatoriui, praleidusiam penkiolika valandų tribūnoje, paryčiais pavyko gauti daugumą turinčių respublikonų sutikimą balsuoti dėl priemonių griežtinti patikrinimus ginklų pirkėjams. Netgi respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas netikėtai pažadėjo prašyti galingiausios ginklų lobistų organizacijos, kad ji pritartų draudimui ginklus parduoti įtrauktiems į stebimųjų dėl terorizmo ir negalinčių skraidyti sąrašus. Ši linkusi nusileisti, jei tik bus užtikrinta teisė sprendimus skųsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Debiliskus fobus taip pat greitai prades saudyti. Ka tada tie maroznikai uzgiedos?

nieko..........

nieko.......... portretas
...kadencijos galas ne už kalnų ........

DJ

DJ portretas
Ta istorija yra visiškas feikas pederastų sukurtas ir įvykdytas, visi pederastai yra gyvi ir sveiki, jie tai darė dėl to ,kad palaikyti leizbo kandidatę ir dėl to turėti dividentų po to, nes va tipo mus pederastus šaudo, o mūs palaiko mūsų kolegė leizbo, o gal ir mes kartu su ja pateiksime į valdžią ir ten dar daugiau susksime mūsų kriminalinį verslą, mus niekas nekabins nes mes policiją kontroliuosime, vietoje taves aš į tokias vietas nevažiuočiau aplamai nors ten ir būtu viskas tikra, arba gal tu pats esi iš jų operos ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių