B. Obama: siųsti karius į Siriją būtų klaida

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sekmadienį perspėjo, kad būtų didžiulė „klaida“ siųsti Vakarų pajėgas į Siriją nuversti šios šalies prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą).

BBC duotame interviu JAV prezidentas pareiškė, kad jos šalis ir toliau rengs antskrydžius prieš islamistinę grupuotę „Islamo valstybė“, tačiau tuo pat metu tarpininkaus, kad B.al Assado režimas ir nuosaikioji Sirijos opozicija pasiektų susitarimą.

„Sirijoje yra didžiulio sudėtingumo širdį draskanti situacija, ir nemanau, jog esama lengvų jos sprendimo būdų, – sekmadienį pasibaigusio vizito Londone metu sakė B.Obama. – Būtų klaida Jungtinėms Valstijoms, ar Didžiajai Britanijai, ar kelioms Vakarų šalims siųsti savo antžemines pajėgas ir mėginti nuversti Assado režimą.“

„Tačiau tikiu, kad galime taikyti tarptautinio spaudimo priemones visoms šalims, įskaitant Rusiją ir Iraną, kurie iš esmės remia Assadą, taip pat nuosaikiajai opozicijai, kuri egzistuoja ir kovoja Sirijos viduje, kad jos susėstų prie derybų stalo ir pasiektų pereinamąjį susitarimą, – sakė Amerikos prezidentas. – Dabar tai padaryti sunku, todėl mes ir toliau rengsime antskrydžius prieš „Islamo valstybės“ taikinius tokiose vietose, kaip ar Raka, ir mėginsime izoliuoti šias šalies dalis, iš kurios užsienio kovotojai siunčiami į Europą.“

Mažiausiai 30 civilių šeštadienį žuvo Sirijos rajonuose, kuriuose vyksta kariniai veiksmai, o tai kelia grėsmę prieš aštuonias savaites pasiektoms paliauboms.

Paliaubos, kurios buvo pasiektos tarpininkaujant Rusijai ir Jungtinėms Valstijoms, paskatino viltis, kad šį mėnesį Ženevoje rengiamos ir JT remiamos taikos derybos padės sureguliuoti penktus metus trunkantį konfliktą.

„Šiame procese bus karinis komponentas siekiant užtikrinti, kad mes taip pat imamės būtinų kovos su terorizmu priemonių, – sakė B. Obama. – Tačiau tam, kad išspręstume ilgalaikes problemas Sirijoje, vien tik karinio sprendimo – ir tikrai antžeminių pajėgų dislokavimo – nepakaks.“

Nuo Sirijos konflikto pradžios 2011 metais jau žuvo daugiau nei 270 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesąmonė

Nesąmonė portretas
Ar galima pasitikėti agresoriais, kurie be JTO leidimo puola ir boborduoja kitas valstybes. Ir tai vadina amerikonų demokratijos skleidimu, kai ant lektuvo sparnų kartu su bombomis tvirtinama amerikonų demokratija ir po to metama ant kitų valstybių žmonių galvų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių