Iš Izraelio apšaudžius Gazą, žuvo mažiausiai 13 palestiniečių

  • Teksto dydis:

Žuvo mažiausiai 13 palestiniečių

Izraeliui apšaudžius Džabaliją Gazos Ruožo šiaurėje antradienį, žuvo mažiausiai 13 palestiniečių, pranešė medikai.

Pasak greitosios pagalbos tarnybų atstovo Ashrafo al-Qudra (Ašrafo Kudros), žmonės žuvo tankų pabūklų sviediniams smogus į gyvenamuosius namus.

Tankų sviediniai pataikė į degalų saugyklą elektrinėje

Du Izraelio tankų sviediniai antradienį pataikė į degalų saugyklą Gazos Ruožo vienintelėje elektrinėje, pranešė palestiniečių anklavo elektros tinklų bendrovės atstovas.

Didžiulis juodų dūmų debesis buvo matomas kylantis po sprogimo Gazos mieste.

Atstovas Jamalas Dardasawi (Džamalas Dardasavis) sakė, sviediniai pataikė į vieną iš trijų jėgainės rezervuarų, kuriuose laikomos kuro atsargos.

Apie nukentėjusius žmones pranešimų kol kas negauta.

Dar prieš šį smūgį Gazos Ruožo gyventojams elektra būdavo įjungiama tik apie tris valandas per parą.

Šis smūgis tikriausiai dar labiau pablogins padėtį.

Irano aukščiausiais lyderis kaltina Izraelį vykdant genocidą 

Irano aukščiausiasis lyderis didysis ajatola Ali Khamenei (Alis Chamenėjis) apkaltino Izraelio lyderius vykdant genocidą Gazos Ruože ir paragino musulmonų pasaulį apginkluoti palestiniečius, kovojančius su „sionistų režimu“.

Savo kalboje, pasakytoje musulmonų šventojo pasninko mėnesio Ramadano pabaigą žyminčios Id al Fitro (Atsigavėjimo) šventės proga, A.Khamenei pareiškė, kad Izraelis elgiasi kaip „pasiutęs šuo“ ir „laukinis vilkas“, keldamas humanitarinę katastrofą Gazos Ruože, kuriai turi būti priešinamasi.

Izraelis smogė „Hamas“ lyderio namams ir ruošiasi ilgai kampanijai 

Izraelio pajėgos antradienį toliau atakavo taikinius Gazos Ruože po to, kai premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pareiškė, kad žydų valstybė turi būti pasiruošusi ilgam konfliktui palestiniečių anklave ir išsklaidė viltis, jog jau 22 dienas vykstančios kautynės gali baigtis artimiausiu metu.

Izraelio aviacija antradienį paryčiais smogė raketa islamistų judėjimo „Hamas“ lyderio Gazos Ruože Ismailo Haniyos (Ismailo Hanijos) namams ir juos apniokojo, tačiau žmonės nenukentėjo, pranešė palestiniečių anklavo Vidaus reikalų ministerija.

Naktį Izraelio pajėgos atakavo daug taikinių visoje pajūrio anklavo teritorijoje. Per smūgį vienam namui Bureidžo pabėgėlių stovykloje Gazos mieste žuvo 11 žmonių.

„Hamas“ nurodė, kad taip pat buvo smogta jo žiniasklaidos kanalams – „al Aqsa“ televizijai ir radijui. Televizija tęsė savo transliacijas, tačiau radijo stotis nutilo.

Izraelis liepos 8 dieną pradėjo didelę aviacijos reidų kampaniją, siekdamas numalšinti palestiniečių kovotojų raketų ugnį, o liepos 17-ąją išplėtė puolimą, pradėdamas antžeminių pajėgų operaciją, kurios tikslas – sunaikinti sieną kertančių tunelių tinklą, kurį palestiniečių kovotojai naudoja, kad prasiskverbtų į pietų Izraelį.

Pirmadienio vakarą paniuręs B.Netanyahu sakė, kad bet koks šios krizės sprendinys reikalauja palestiniečių teritorijos, kurią kontroliuoja „Hamas“ ir jį palaikantys kovotojai, demilitarizavimo.

„Turime būti pasiruošę ilgai kampanijai“, – sakė B.Netanyahu per tiesioginę televizijos transliaciją, kai buvo paskelbta žinia apie apšaudymą Eškolo regione, per kurį taip pat buvo sužeisti bent 12 žmonių.

„Izraelio piliečiai negali gyventi grėsmėje, kurią kelia raketos ir mirties tuneliai – mirtis iš viršaus ir ir apačios“, – aiškino jis.

„Mes nebaigsime šios misijos, mes nebaigsime operacijos, kol nebūsime neutralizavę tunelių, kurių vienintelis tikslas – naikinti mūsų piliečius, žudyti mūsų vaikus“, – aiškino B.Netanyahu, pridūręs, kad tai buvo „skausminga diena“.

Per jau 22 dienas vykstantį konfliktą Gazos Ruože žuvo apie 1 113 žmonių, daugiausiai civilių gyventojų. Izraelis neteko 53 karių, o per palestiniečių vykdomą bombardavimą žuvo trys civiliai – du izraeliečiai ir vienas Tailando pilietis.

Į Izraelį tuneliu patekę Gazos kovotojai nukovė penkis žydų karius

Kovotojai iš Gazos pirmadienį tuneliu pateko į Izraelį ir per susirėmimą netoli Nahal Ozo kibuco pasienyje su Gazos Ruožu nukovė penkis žydų karius, pranešė kariškiai.

„Kariai žuvo per mūšį, kai teroristai pamėgino surengti ataką pasinaudodami tuneliu, kuris iš Gazos Ruožo veda į Nahal Ozą. Kariai sužlugdė jų mėginimą, kai identifikavo būrį ir neutralizavo vieną iš teroristų“, - rašoma antradienį kariuomenės paskelbtame pareiškime.

Po šio incidento tą dieną žuvusių žydų karių skaičius padidėjo iki dešimties.

Nuo liepos 8 dienos, kai Izraelis pradėjo puolimą Gazos Ruože, per karinį konfliktą jau žuvo 53 žydų kariai ir beveik 1 100 palestiniečių, daugiausia civilių Gazos gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man tai atrodo

man tai atrodo portretas
kad pasaulio blogis sio metu yra zydai-vokeciai ir rusai,cia yra piramide dolerio amerikoi,ir xfailas zydai zudo tik vaikus moteris ir senukus,a palestina tik kariskius.................-((((
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių