Ganoje autobusui susidūrus su sunkvežimiu žuvo 61 žmogus

  • Teksto dydis:

Ganoje 61 žmogus žuvo, o dar 25 buvo kritiškai sužeisti vienam autobusui greitkelyje kaktomuša susidūrus su pomidorus vežusiu sunkvežimiu, ketvirtadienį pranešė policija.

Šis eismo įvykis pagal aukų skaičių yra vienas didžiausių, kada nors įvykusių toje Vakarų Afrikos šalyje.

„Naujausias ir galutinis pranešimas – kad žuvo 61 žmogus, o 25 būklė kritinė“, – regiono policijos atstovas Christopheris Tawiah (Kristoferis Tavija) sakė žurnalistams.

„Tai labai rimta. Daugelis jų buvo jau mirę“, – pridūrė Ch.Tawiah, pasakodamas apie šiurpią padėtį nelaimės vietoje, kur policijai ir ugniagesiams teko supjaustyti mašinų nuolaužas, kad pasiektų gyvus likusius žmones.

„Turėjome panaudot grandininius pjūklus, kad supjaustytume sulamdytas autobuso dalis ir ištrauktume lavonus bei gyvus likusius žmonės“, – pabrėžė jis.

Sužeistieji buvo išvežti į keturias ligonines, sakė Ch.Tawiah.

Valstybinei įmonei priklausiusio ir į šiaurinį Tamalės miestą važiavusio autobuso susidūrimas su krovininiu automobiliu įvyko trečiadienio vakarą. Iš sumaitoto autobuso teliko metalo krūva, o greitkelio ruožą, kur įvyko avarija, padengė sutrintų pomidorų masė.

Preliminarūs tyrimai rodo, kad avarija tikriausiai įvyko dėl per didelio autobuso greičio, sakė policijos atstovas.

Pasak vieno įvykio liudininko, autobusas lenkė vieną transporto priemonę staigiame posūkyje ir rėžėsi į priešpriešiais atvažiuojantį sunkvežimį, nurodė Ch.Tawiah.

Ganos prezidentas Johnas Mahama keliuose „Twitter“ pranešimuose parašė, kad ši avarija yra „labai liūdna žinia“ ir pareiškė „užuojautą visiems, kad neteko mylimų žmonių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių