Austrijoje rastas naujas sunkvežimis su migrantais

  • Teksto dydis:

Austrijos policija šeštadienį pranešė, kad sustabdė dar vieną sunkvežimį su 26 migrantais ir kad tris jame buvusius mažamečius vaikus reikėjo paguldyti į ligoninę.

Naujas sunkvežimis su migrantais buvo rastas kelios dienos po tarptautinį pasibjaurėjimą sukėlusio incidento, kai paliktoje transporto priemonėje buvo rastas 71 miręs žmogus.

„Tris mažus vaikus teko paguldyti į ligoninę, ... dėl itin blogos jų sveikatos būklės. Gydytojai sakė, kad jie gydomi dėl labai didelio skysčių netekimo“, – sakoma policijos pareiškime apie penktadienio rytą įvykusį incidentą.

„Jei ta kelionė būtų buvusi tęsiama, situacija tikriausiai būtų tapusi kritinė“, – sakė Aukštutinės Austrijos policijos atstovas.

Sunkvežimyje, kurį policija sustabdė po gaudynių, buvo 26 „nelegalūs užsieniečiai“ iš Sirijos, Bangladešo ir Afganistano, kurie sakė, kad nori patekti į Vokietiją, nurodė policija.

Incidentas įvyko netoli Braunau prie Ino Austrijos vakaruose, netoli sienos su Vokietija. Vairuotojas rumunas, kuris nesustojo įprastiniam patikrinimui, buvo areštuotas.

Ketvirtadienį kelyje Rytų Austrijoje netoli Vengrijos sienos buvo rastas paliktas sunkvežimis su 71 mirusiu migrantu. Tarp mirusiųjų yra keturi vaikai.

Skrodimai dar nebaigti, bet policija mano, kad šie migrantai, kurie tikriausiai yra iš Sirijos, užduso ir kad lavonai tame sunkvežimyje išbuvo iki dviejų dienų, kol jį pastebėjo greitkelio priežiūros darbuotojai.

Vengrijos teismas šeštadienį grąžino kardomajam kalinimui mažiausiai iki rugsėjo 29 dienos keturis įtariamuosius, siejamus su 71 migranto mirtimi Austrijoje paliktame sunkvežimyje.

„Keturių įtariamųjų preliminaraus sulaikymo periodas pratęstas iki rugsėjo 29-osios“, – spaudos konferencijoje sakė teismo Kečkemėte pirmininkas Ferencas Bicskei (Ferencas Bičkejis).

„Jei tyrimą vykdantys prokurorai iki tos datos nepateiks kaltinimų, bet teisėjas manys, kad yra pagrįsta priežastis pratęsti šį periodą, tuomet jis gali būti pratęstas (ir) vėliau tos datos“, – pridūrė teismo atstovas Szabolcsas Sarkozy (Sabolčas Šarkezis).

Policija mano, kad tarp tų trijų bulgarų ir afgano, kurių amžius – atitinkamai 29, 30, 50 ir 28 metai, yra minimo sunkvežimio, kuris ketvirtadienį buvo rastas viename Austrijos greitkelyje, savininkas ir vairuotojai.

Pareigūnai įtaria, kad šie asmenys yra vienos iš daugelio žmonių kontrabandos gaujų, kurios išnaudoja dešimtis tūkstančių į Europą atvykstančių migrantų, žemo rango nariai.

Tuo metu Vengrijos policija sekmadienį pranešė, kad dėl 71 migranto, kurie praėjusią savaitę buvo rasti Austrijos greitkelyje paliktame sunkvežimyje, mirties areštavo penktą asmenį.

Policija pareiškime nurodė vykdanti tyrimą ir dėl vieno „Bulgarijos piliečio, vyro, dėl įtarimų, kad (jis) įvykdė žmonių kontrabandos nusikaltimą“.

Penktas įtariamasis buvo areštuotas vėlai šeštadienį.

Austrija ribojasi su Vengrija, į kurią šiemet iš Serbijos pateko daugiau kaip 140 tūkst. migrantų. Dauguma jų stengėsi per Austriją keliauti toliau, į tokias Vakarų Europos valstybes kaip Vokietija ir Švedija.


Šiame straipsnyje: AustrijamigrantaiPabėgėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
I tuos furgonus reikia uzdaryti tuos vairuotojus ir palikti ten susmirsti,kad daugiau kontrabanda zmonemis nebeuzsiiminetu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių