Australijoje suimta aštuonių vaikų nužudymu įtariama moteris

  • Teksto dydis:

Australijos policija šeštadienį pranešė suėmusi moterį, nudūrusią septynis savo vaikus ir vieną mažametį giminaitį šiauriniame Kernso mieste, smarkiai sukrėstame šios tragedijos.

Australijos policija šeštadienį pranešė suėmusi moterį, nudūrusią septynis savo vaikus ir vieną mažametį giminaitį šiauriniame Kernso mieste, smarkiai sukrėstame šios tragedijos.

Pareigūnai neatskleidė vaikų, kurių amžius nuo 2 iki 14 metų, mirties priežasties, bet nurodė, kad name, kuriame jų lavonai buvo rasti penktadienio rytą, buvo aptikta peilių.

„37 metų kelių vaikų motina, susijusi su šiuo incidentu, praėjusią naktį suimta ir šiuo metu yra saugoma policijos Kernso pagrindinėje ligoninėje“, – detektyvas inspektorius Bruno Asnicaras (Brunas Asnikaras) sakė žurnalistam.

Šalia nusikaltimo vietos buvo įrengtas improvizuotas memorialas, kuriame žmonės dėjo gėles ir pliušinius meškiukus; praėjusį vakarą Kernso bažnyčiose vyko gedulingos pamaldos. Policija nurodė glaudžiai bendradarbiaujanti su Toreso sąsiaurio salų aborigenų bendruomene, kuriai priklausė ta šeima.

Policija patvirtino, kad buvo nužudytos keturios mergaitės – 2,11, 12 ir 14 metų, taip pat keturi berniukai – 5, 6, 8, ir 9 metų, tačiau neatskleidė šeimos pavardės dėl kultūrinių priežasčių. Kai kurios aborigenų bendruomenės laiko nepagarba minėti mirusio žmogaus vardą.

Suimta moteris yra septynių jaunesnių vaikų motina ir 14-metės teta. Kaltinimai jai dar nepateikti, bet Kvynslando valstijos policija nurodė, kad įtariamoji padeda pareigūnams vykdyti tyrimą.

„Jos būklė stabili; ji prižiūrima“, – pažymėjo B.Asnicaras, pridūręs, kad moteris, kurios liemens viršutinėje dalyje buvo durtinių žaizdų, buvo „pabudusi ... aiškaus proto ir kalbanti“. Pareigūnas negalėjo pasakyti, ar moters žaizdos buvo pasidarytos jos pačios.

Šie nužudymai sukrėtė Australiją, dar neatsigavusią po anksčiau šią savaitę įvykusios dramatiškos apsiausties vienoje Sidnėjaus kavinėje, per kurią žuvo du įkaitai ir užpuolikas. Šalis taip pat itin jausmingai reagavo į naujausią incidentą.

„Tai tiesiog paprasta bendruomenė, – aiškino B.Asnicaras . – Ten daug gerų žmonių, daugybė vaikų. Viskas įvyko netikėtai. Labai tragiška.“

Sukrėsta bendruomenė

Savadarbis memorialas iškilo parke netoli nusikaltimo vietos, daugybė žmonių ateina čia šeštadienį, padeda gėlių, žaislų, uždega žvakutes vaikų atminimui.

Tores Šyro tarybos meras Pedro Stephenas (Pedras Stivenas) sakė agentūrai „Australian Associated Press“, kad gedi visas regionas.

„Tartum būtų sprogusi bomba, – sakė jis. – Visi sukrėsti“.

„Bus ir tokių žmonių, kurie niekada nėra buvę Kernse, bet juos palies ši tragedija“, – pridūrė policijos komisaro padėjėjo pareigas einantis Paulas Tayloras (Polas Teiloras).

Padėjęs vainiką, Kvinslando valstijos ministras Tim Nicholls (Tima Nikolsas) pasakė, kad policija dar nenustatė šio nusikaltimo motyvų.

„Pats būdamas trijų vaikų iki 15 metų tėvas, aš galiu tik įsivaizduoti skausmą, kurį jaučia ši bendruomenė, susidurdama su šiais įvykiais“, – pridūrė jis.

Kaip pranešama, negyvus vaikus aptiko tos motinos 20-metis sūnus, penktadienio rytą atėjęs į namus Kernso priemiestyje Manuroje.

Taip pat pranešama, kad liudininkai ketvirtadienį vakare girdėję šauksmus tame name, o Brisbano laikraštis „Courier-Mail“ parašė, kad ji šaukė: „Neleiskite juos atimti iš mūsų. Dieve sergėk mus. Atleisk man už tai, ką padarysiu“.

Viena 13-metė palydėjusi savo draugę iki to namo ketvirtadienį vakare, sakė, kad mama davė jai pinigų taksi parvažiuoti namo.

„Ji kažką kalbėjo apie Dievą ir panašiai, – sakė mergaitė agentūrai „Australian Associated Press“. – Ji sakė: Dievas tėvas davė man galios padaryti kai ką“.


Šiame straipsnyje: Australijanužudėnužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių