Per atakos Ankaroje metinių protestą – policijos ir aktyvistų susirėmimas

  • Teksto dydis:

Turkijos policija, norėdama sutrukdyti prokurdiškiems aktyvistams pirmadienį surengti protestą sostinėje per vienos didžiausių kada nors Ankaroje surengtų atakų metines, panaudojo ašarines dujas ir plastikines kulkas, pranešė AFP korespondentas.

Šimta strys žmonės žuvo 2015 metų spalio 10 d., kai su „Islamo valstybe“ (IS) siejami mirtininkai susisprogdino tarp prokurdiškų taikos aktyvistų, planavusių surengti mitingą prie Ankaros pagrindinės geležinkelio stoties.

Dar beveik penki šimtai žmonių buvo sužeisti, kai kurie – vis dar gydomi.

Daugiau kaip 150 žmonių skandavo „Valstybė žudikė!“, kai policininkų linija ir vandens patrankos neleido jiems prieiti prie atakos vietos, pranešė korespondentas.

Šimtus žmonių su plakatais ir įvairių asociacijų vėliavomis sustabdė mažiausiai dvidešimt policijos pareigūnų su skydais.

Tada policija prieš šią grupę, iš kurios kai kas svaidė butelius ir akmenis, panaudojo ašarines dujas ir plastikines kulkas. Sklaidantis žmonėms policininkai kai kuriuos jų mušė lazdomis.

Tačiau demonstrantai sakė, kad aukų giminaičiams, tarp jų tėvams ir vaikams, prieš prasidedant minėjimui buvo leista nueiti į atakos vietą pareikšti pagarbos žuvusiesiems.

Kai 10 val. 4 min. atėjo laikas tylos minutei – lygiai tuo laiku, kai buvo įvykdyta ataka – minia pradėjo ploti ir žadėjo niekada neleisti pamiršti šios atakos.

Aukų giminaičiai anksčiau reiškė nusivylimą dėl lėtai vykdomo tyrimo. Kol kas dar niekas nebuvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Ataka buvo įvykdyta Turkijoje tvyrant didelei įtampai, kai vyriausybė vykdo griežtas priemones prieš uždraustą Kurdistano darbininkų partiją (PKK) ir jos šalininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių