Armėnijoje tęsiasi susirėmimai tarp policijos ir protestuotojų, sužeistų – dešimtys

  • Teksto dydis:

Armėnijos policija penktadienį vėl dalyvavo susišaudyme su įkaitų pagrobusia ginkluota opozicijos šalininkų grupe, kuri jau 12 dienų laiko užgrobusi vieną policijos pastatą sostinėje, taip pat vaikė tūkstančius demonstrantų, palaikančių užpuolikus, sakė naujienų agentūros AFP fotografas Jerevane.

Naujienų agentūra „Interfax“ citavo Armėnijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovę Anajit Aitajan, kad, policijai vaikant demonstrantus prie užpuolikų užimto komplekso, sužeista apie 60 protestuotojų, iš jų trys – sunkiai.

Atstovė pridūrė, kad nukentėjo ir penki policininkai, iš kurių vienas buvo pašautas į pilvą.

Jungtinių Valstijų finansuojamas Laisvės radijas pranešė, kad policija guminėmis lazdomis sumušė kelis jo žurnalistus ir apgadino jų įrangą.

Be to, pareigūnai suėmė per 100 žmonių, Armėnijos policijos atstovas spaudai Ašotas Aharonianas sakė „Interfax“.

Trys užpuolikai buvo sužeisti per ankstesnį susišaudymą anksčiau penktadienį, du iš jų buvo išvežti į ligoninę su ginkluota palyda, A.Aharonianas rašė „Facebook“.

Šūviai prie užgrobto policijos pastato aidėjo visą vakarą.

Skydais ir lazdomis ginkluoti policininkai svaidė dūminius užtaisus ir kurtinamąsias granatas, o protestuotojai skandavo „Laisvę nepriklausomai Armėnijai!“ ir „Seržai, pasitrauk!“, turėdami omenyje prezidentą Seržą Sargsianą, vadovaujantį šaliai nuo 2008 metų.

Užpuolikai, palaikantys kalinamą opozicijos lyderį Žirairą Sefilianą, šturmavo policijos kompleksą liepos 17 dieną, nužudė vieną pareigūną, paėmė kelis įkaitus ir užgrobė didelį ginklų arsenalą.

Vėliau jie paleido visus įkaitais laikytus policininkus, bet ketvirtadienį paėmė įkaitais keturis medikus, kurie įžengė į tą kompleksą suteikti pagalbos sužeistiems užpuolikams.

Vienas medikas po to buvo paleistas, viduje tebėra 24 užpuolikai ir trys medikai.

Anksčiau penktadienį dar vienas užpuolikas – Araikas Handonianas, pravarde Vienišas Vilkas – buvo sužeistas į koją, bet atsisakė vykti į ligoninę, sakė policijos atstovas.

JAV ambasada Jerevane paskelbė pranešimą, kuriame nurodė esanti „smarkiai susirūpinusi dėl besitęsiančios įkaitų krizės“.

Atstovybė paragino „nedelsiant, saugiai ir besąlygiškai paleisti medicinos darbuotojus, laikomus pagrobtus nuo trečiadienio, taip pat kitus, kurie galbūt nori palikti policijos pastatą“.

Ž.Sefilianas, vadovaujantis mažai opozicijos organizacijai „Naujosios Armėnijos visuomenės gelbėjimo frontas“, ir šeši jo šalininkai buvo suimti birželį ir apkaltinti, kad ruošėsi užimti vyriausybinius pastatus ir telekomunikacijų objektus Jerevane.

Šis įnirtingas vyriausybės kritikas anksčiau buvo suimtas 2006 metais, kai paragino „jėga nuversti vyriausybę“. Tąsyk jam buvo skirta 1,5 metų laisvės atėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių