Alpėse sudužusio lėktuvo kapitonas reikalavo „atidaryti prakeiktas duris“

Keleivinio lėktuvo, kuris, kaip mano tyrėjai, tyčia buvo sudaužytas Prancūzijos Alpėse, kapitonas antrajam pilotui šaukė „atidaryti prakeiktas duris“, kai desperatiškai bandė grįžti į užrakintą pilotų kabiną, sekmadienį rašė vokiečių laikraštis „Bild“.

Prancūzų pareigūnai sakė, jog lėktuvo „juodosios dėžės“ įrašai rodo, kad 27 metų Andreas Lubitzas (Andrėjas Liubicas) užsirakino „Germanwings“ lėktuvo pilotų kabinoje, į kurią kapitonas nebegalėjo grįžti, ir tyčia nukreipė reisu 4U 9525 skridusį lėktuvą į kalno šlaitą. Per katastrofą žuvo visi 150 lėktuve buvusių žmonių.

Pasak „Bild“, pilotų kabinos pokalbių įrašymo įrenginio duomenys rodo, kad kelios akimirkos prieš lėktuvui sudūžtant kapitonas desperatiškai šaukė: „Dėl Dievo, atidaryk duris“. Fone girdimi keleivių klyksmai.

Tada girdisi, kaip vyresnysis pilotas, kurį Vokietijos žiniasklaida identifikavo kaip 34 metų Patricką Sondenheimerį (Patriką Zondenheimerį), bando išlaužti duris kirviu, o paskui tylinčiam A.Lubitzui šaukia „atidaryti tas prakeiktas duris“.

„Bild“ rašė, jog prieš išeidamas iš pilotų kabinos kapitonas paaiškino kolegai, kad neturėjo laiko nueiti į tualetą prieš jiems išskrendant iš Barselonos.

Tyrėjams stengiantis susidaryti A.Lubitzo paveikslą ir nustatyti galimus jo motyvus, pasirodė žiniasklaidos pranešimų, kad jis turėjo problemų dėl akies. Be to, jau anksčiau buvo pranešta, kad jis buvo labai prislėgtas.

„Bild“ ir „The New York Times“, kuris citavo du apie tyrimą informuotus pareigūnus, rašė, kad A.Lubitzas siekė gydymo dėl regėjimo problemų – kaip manoma, tinklainės atšokimo.

Vokiečių savaitraštis taip pat pranešė, kad A.Lubitzo draugė, su kuria jis gyveno šalies vakaruose esančiame Diuseldorfo mieste, tikriausiai yra nėščia.

Savaitraštis šaltinių nenurodė, bet rašė, jog ši matematikos ir anglų kalbos mokytoja prieš kelias savaites mokiniams pasakė, kad laukiasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raitelis be galvos

Raitelis be galvos portretas
ir tarpe diuseldorfiečių pasitaiko vienas kitas žudikas.

vardas

vardas portretas
PARAZITU PARAZITAS.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių