Alepas toliau liepsnoja nepaisant pastangų išgelbėti paliaubas

  • Teksto dydis:

Sirijos šiauriniame Alepo mieste po aviacijos smūgių ketvirtadienį siautėjo didžiulės liepsnos, tebesitęsė susirėmimai ir aviacijos antskrydžiai, pasaulio galioms iš paskutiniųjų stengiantis išgelbėti nepavykusį paliaubų susitarimą.

Jungtinių Valstijų ir Rusijos aukščiausio rango diplomatai ketvirtadienį Niujorke susitinka su kitais pagrindiniais Sirijos grupės šalių atstovais, Jungtinių Tautų generaliniam sekretoriui Ban Ki-moonui (Ban Kimunui) pareiškus, kad Sirijos taikos procesas išgyvena „lemiamą akimirką“.

Ketvirtadienį Alepo priemiesčiuose vyko nuožmūs susirėmimai, po aviacijos smūgių liepsnojo sukilėlių kontroliuojami miesto rajonai.

Rytiniame Bustan al Kasro rajone buvęs AFP korespondentas pasakojo, kad po aviacijos smūgių, kurie sudrebino jo rajoną prieš aušrą, liepsnojo visa gatvė.

Visą naktį savanoriai ugniagesiai kovojo su liepsnomis, kurias, pasak aktyvistų Alepo žiniasklaidos centre, sukėlė „padegamosios fosforinės bombos“.

Nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad sukilėlių kontroliuojamiems Bustan al Kasro ir Al Kalasės rajonams per naktį buvo suduota 14 smūgių, dėl kurių kilo „didžiuliai gaisrai“.

Pasak SOHR direktoriaus Rami Abdel Rahmano (Ramio Abdel Rahmano), tai buvo „intensyviausi smūgiai per kelis mėnesius“ šiuose dviejuose rajonuose; per juos žuvo septyni žmonės, tarp jų trys moterys ir trys vaikai.


Šiame straipsnyje: SirijadiplomataikarasAlepas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi taigi

Taigi taigi  portretas
Ir kodėl Putinas bei jo subinlaižiai visus laiko idiotais? Tai tik parodo jų pačių debilumą.

Jankia mano kad esa gudriausi

Jankia mano kad esa gudriausi portretas
Tačiau Rusai įrodė, kad taip nėra. Iš pradžių pasirašė paliaubų susitarimą, po to padėjo ISIS puolime ir apšaudė Sirijos kariomenę ir tam kad nukreipt pasaulio dėmesį nuo savo nusikaltimo apšaudė bepiločių lektuvu JTO humanitarinės pagalbos automobilius. Niekšai ir tiek. Kaip galima pasitikėti jais. Nei garbės nei sąžinės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių