Afganistane sudužus sraigtasparniui žuvo aštuoni kariai

  • Teksto dydis:

Afganistano šiaurėje esančioje Baglano provincijoje anksti sekmadienį sudužus afganų armijos sraigtasparniui žuvo aštuoni kariai, pranešė pareigūnai.

Afganistano gynybos ministerijos atstovas Dawlatas Waziri (Davlatas Vaziris) sakė, kad žuvo penki sraigtasparnio įgulos nariai ir dar trys afganų armijos kariai.

Sraigtasparnis sudužo Dand Gorio rajone, gabendamas atsargas karinei bazei, sakė atstovas, kuris avarijos priežastimi nurodė techninį gedimą ir kuris atmetė sukilėlių pareiškimus numušus sraigtasparnį.

Vienas sraigtasparnis buvo ant žemės, o kitas patruliavo ore, kai „staiga dėl techninės problemos užsidegė ir nukrito ant žemės“, sakė D.Waziri.

Tačiau Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas (Zabihula Mudžahidas) paskelbė pareiškimą, kuriame prisiimama atsakomybė už sraigtasparnio numušimą ir sakoma, kad jį numušė kovotojai.

Du Baglano provincijos pareigūnai taip pat sakė, kad sraigtasparnį, kuris karinei bazei tiekė maistą, vandenį ir amuniciją, numušė sukilėliai.

Kargan Tapos bazę sukilėliai yra apsupę savaitę, ten yra įstrigę daugiau kaip 100 karių, sakė pareigūnai. Jie nurodė, kad visus į bazę vedančius kelius atkirto sukilėliai ir kad vienintelis būdas aprūpinti juos yra gabenti atsargas sraigtasparniais.

Talibano sukilėliai pastaraisiais mėnesiais suintensyvino savo atakas prieš afganų saugumo pajėgas Baglane ir kaimyninėje Kundūzo provincijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
turbūt niekas ten nesudužo,o amerikonus nukepė jų duotais ginklais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių