Afganistane sniego lavinos nuo pasaulio atkirto tris šiaurinius rajonus

  • Teksto dydis:

Afganistano šiaurinėje dalyje sniegas nuo pasaulio atskyrė tris atokius rajonus, antradienį pranešė pagalbos nuo stichinių nelaimių agentūros vadovas, praėjus savaitei po to, kai netoli Kabulo sostinės esančiame slėnyje sniego lavinai užgriuvus gyvenamuosius namus, žuvo 200 žmonių.

Atšiaurios oro sąlygos Tacharo provincijoje per pastarąją parą atkirto į šiuos rajonus vedančius kelius, sakė Daimas Kakras, Afganistano nacionalinės pagalbos nuo stichinių nelaimių valdybos vadovas.

Pareigūnai bando pasiekti šias gyvenvietes ir aprūpinti jas būtiniausiais produktais, maistu, apklotais, arbata.

„Keliams nuo sniego valyti išsiųsti buldozeriai, kad galima būtų pristatyti siuntas“, – kalbėjo D.Karkaras.

Pasak jo, šios savaitės pradžioje dėl smarkių liūčių ir snygio 20 Afganistano provincijų žuvo 320 žmonių ir dar 187 buvo sužeisti, informavo pareigūnas.

Savaitės pradžioje per smarkų snygį už 100 kilometrų į šiaurės rytus nuo Kabulo esančioje Pandžšyro provincijoje iš viso žuvo 196 žmonės, sakė gubernatoriaus pareigas einantis Abdulas Rahmanas Kabiris.

Iš karinių sraigtasparnių mėtomi maisto paketai ir kitokios atsargas atokios šiaurinės Pandžšyro slėnio dalies gyventojams.

Oficialiais duomenimis iš viso 188 šalies rajonuose sniegas apgriovė 4 tūkstančius namų, žmonės neteko daugiau nei 3,2 tūkstančio savo gyvulių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių