Skaudi nelaimė: Ispanijoje nuo bėgių nulėkė traukinys, aukų - per 70

  • Teksto dydis:

Traukinio katastrofos, įvykusios netoli Santjago de Kompostelos miesto šiaurės vakarų Ispanijoje, aukų padaugėjo iki 78, ketvirtadienį pranešė Galisijos provincijos vyriausybės pareigūnai. 

Per avariją nuvirto keturi vagonai, o nuo nuolaužų kilo dūmai. Antklodėmis užtiesti aukų kūnai buvo suguldyti palei bėgius.

Vagonai suvirto vieni ant kitų ir susilankstė kaip armonikos dumplės. Vienas vagonas subyrėjo nuo smūgio jėgos, o vienas jo galas riogsojo iškilęs į orą.
Nelaimė įvyko 20 val. 42 min. vietos (21 val. 42 min. Lietuvos) laiku, kai 218 keleivių vežęs traukinys su keturiais įgulos nariais artėjo prie Santjago de Kompostelos traukinių stoties šiaurės vakariniame Galisijos regione.

Gelbėtojai iš nuolaužų ištraukė 73 kūnus, o dar keturi žmonės vėliau mirė ligoninėje, sakė Galisijos aukštojo teismo atstovas.

Jis pridūrė, kad kai kurie vagonai dar ne visiškai apieškoti, todėl tikėtina, kad šios   katastrofos, tapusios viena iš didžiausių per Ispanijos geležinkelių istoriją, aukų skaičius dar gali padidėti.

Sužeistųjų buvo iš viso 143.

39 metų Francisco Otero (Fransiskas Oteras), kuris buvo savo tėvų namuose netoli geležinkelio ruožo, kur įvyko ta nelaimė, pasakojo išgirdęs "didžiulį trenksmą, tarsi būtų įvykęs žemės drebėjimas".

"Pirmas dalykas, ką pamačiau, buvo moters kūnas. Dar nebuvau matęs lavono. Tačiau kas labiausiai atkreipė mano dėmesį - jog buvo itin tylu; kilo šiek tiek dūmų ir liepsnojo nedidelis gaisras, - jis sakė naujienų agentūrai AFP. - Mano kaimynai mėgino ištraukti vagonuose įstrigusius žmones, darbuodamiesi kirtikliais ir kūjais, ir galiausiai juos išvadavo, pasinaudoję rankiniu pjūklu. Atrodė nerealiai."

Šis traukinys išvyko iš Madrido ir važiavo į Ferolio miestą, Galisijos regione ruošiantis jo globėjo Šv.Jokūbo šventei.

Vienas liudininkas sakė radijui "Cadena Ser", kad vagonai persivertė kelis kartus, nulėkę nuo geležinkelio posūkio, ir suvirto vieni ant kitų.

Vietoji televizija TVE pranešė, kad šio avarija galėjo įvykti dėl to, kad traukinys važiavo per dideliu greičiu, tačiau valstybinės geležinkelių bendrovės "Renfe" atstovas, jog dėl priežasčių daryti išvadas dar per anksti.

"Vyksta tyrimas, ir turime laukti. Labai greitai sužinosime, koks buvo greitis, kai patikrinsime traukinio "juodąją dėžę", - sakė "Renfe" atstovas.

Dienraštis "El Mundo" rašo, kad traukinys važiavo 220 kilometrų per valandą greičiu miesto zonoje, kur greitis ribojamas iki 80 kilometrų per valandą.

Tuo tarpu dienraštis "El Pais" kėlė prielaidą, kad nelaimės metu traukinys galėjo važiuoti 180 kilometrų per valandą greičiu.

Ši nelaimė įvyko greitojo geležinkelio ruože, maždaug už keturių kilometrų nuo Santjago de Kompostelos pagrindinės stoties. Į šį miestą, kuris yra viena iš pagrindinių Šv.Jokūbo šventovių, krikščionių maldininkai plūsta nuo viduramžių.

Katastrofą patyrė traukinys "Alvia", galintis važiuoti greitojo geležinkelio ir įprastais bėgiais.

Santjago de Kompostelos rotušė atšaukė planuotus koncertus ir fejerverkų šou.

Ši katastrofa buvo viena iš didžiausių per Ispanijos geležinkelių istoriją.

1944 metais traukiniui nulėkus nuo bėgių tarp Madrido ir Galisijos, žuvo šimtai žmonių.

1972-aisiais 77 žmonės žuvo per traukinio katastrofą pietiniame Andalūzijos regione.

Pagal atnaujintą aukų skaičių trečiadienį įvykęs incidentas tampa didžiausia geležinkelio katastrofa Ispanijoje nuo 1944 metų, kai susidūrus traukiniams tarp Madrido ir Galisijos žuvo šimtai žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių