Sicilijos pakrantėje rasti šešių migrantų lavonai

  • Teksto dydis:

Italijos policija ir pakrančių sargyba viename Sicilijos paplūdimyje šeštadienį aptiko šešis negyvus migrantus, taip pat išgelbėjo dar per 100 žmonių, kaip manoma, atplaukusių iš Sirijos, pranešė pareigūnai.

„Apie lavonus pranešė vieno pajūrio kurorto darbuotojai“ netoli antrojo didžiausio salos miesto Katanijos, sakė vienas uosto pareigūnas.
Tyrėjai nurodė, kad laivu atplaukė iš viso apie 120 žmonių, tarp kurių buvo moterų ir mažų vaikų.

„Perkeliame kitus keleivius iš nedidelio žvejybos laivo, kuriame jie buvo. Spėjame, kad jie visi sirai“, – pridūrė uosto pareigūnas, pridūręs, kad tiksliai nežinoma, iš kur jie atplaukė.

Italijos žiniasklaida pranešė, kad šeši žuvę migrantai nemokėjo plaukti ir nuskendo, mėgindami pasiekti vos už 15 metrų buvusį krantą, kai jų laivas užplaukė ant seklumos.

Narai tęsia paieškas aplink įstrigusį laivą, nes aukų gali būti daugiau.

Dar viena grupė, kurią sudarė apie 100 migrantų – daugiausiai sirų šeimos – buvo išgelbėta naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį prie Kalabrijos regiono krantų Italijos žemyninėje dalyje.

Tie žmonės dviem savaitėmis anksčiau buvo išplaukę iš Sirijos ir kelis kartus keitė laivus, kol galiausiai buvo palikti dreifuoti 11 metrų ilgio laive.

Pagerėjus orams ir nurimus jūrai, į Europos šalis pastarosiomis dienomis atplaukdavo daugiau migrantų.

Tačiau tų žmonių kelionės išlieka itin pavojingos, nes jie dažniausiai gabenami senais, palaikiais ir perkrautais laivais. Žmonių kontrabandininkai dažnai palieka savo keleivius, kai jų laivus pastebi Italijos arba Maltos pakrančių sargyba.


Šiame straipsnyje: Sicilijamigrantainuskendo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių