Sekmadienio tragedija YWCA biure JAV: tėvas nužudė sūnų ir nusižudė pats

  • Teksto dydis:

Izraelyje gimęs programinės įrangos inžinierius per prižiūrimą lankymą "Young Women's Christian Association" (YWCA) centre nušovė savo devynerių metų sūnų ir nusižudė pats, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Suaugęs prižiūrėtojas dalyvavo susitikime, per kurį 54 metų Muni Savyonas (Munis Savjonas) iš Mančesterio maždaug 10 val. išsitraukė ginklą ir nušovė devynmetį Joshuą Savyoną (Džošuą Savjoną) iš Amhersto, o paskui nusišovė pats, pranešė prokuratūra.

Kiek anksčiau tėvas nusiuntė vienam draugui elektroninį laišką, kuriame užsimena apie savižudybę, sakė rabinas Levi Krinsky (Levis Krinskis) iš "Chabad Lubavitch" Mančesteryje. Pasak L.Krinsky, M.Savyonas buvo prislėgtas po neseniai įvykusių brolio laidotuvių Izraelyje, kuriose dalyvavo, bet praėjusią savaitę, kai jie matėsi, jis rabinui nesukėlė susirūpinimo, kad galėtų pakenkti sau ar kitiems.

"Kas būtų paskatinę jį atimti savo gyvybę ir savo sūnaus gyvybę? Nemanau, kad kas nors gali tai išsiaiškinti. Iš visos širdies užjaučiu šeimą", - sakė L.Krinsky, kuris pridūrė, kad M.Savyonas kartkartėmis lankydavosi sinagogoje.

Sekmadieniais YWCA centras būna atviras prižiūrimiems vaikų lankymams ir globos teisių mainams. L.Krinsky sakė, kad M.Savyonas ir jo sūnaus motina, kurie jau seniai išsiskyrė, bendrai rūpinosi vaiku. Santuokinis poros statusas nėra aiškus - L.Krinsky sakė, kad jie buvo išsiskyrę, bet teisėsaugos pareigūnai nurodė, kad sutuoktiniai tik negyveno kartu.

Pasak teisėsaugos pareigūnų, poros santykius kartais temdydavo ginčai, anksčiau M.Savyonas grasino nusižudyti, nužudyti sutuoktinę ir sūnų.
Tačiau Ellen Savyon Vig (Elen Savjon Vig), kuri kažkada buvo ištekėjusi už M.Savyono ir kuri po skyrybų 1997-aisiais palaikė su juo draugiškus santykius, pavadino jį geros širdies žmogumi. Ji sakė, kad jis buvo ypač artimas savo broliui ir mylėjo sūnų, stengėsi suteikti jam įvairios patirties.

"Jis nevartojo smurto. Jis stengtųsi padėti visiems, kam tik galėtų. Jis buvo tikrai mielas žmogus", - sakė ji iš savo namų Masačusetse.

Izraelyje gimęs M.Savyonas turėjo JAV pilietybę ir gyveno keliose vakarinėse valstijose, kol atsikraustė į Naująją Angliją, kur dirbo programinės įrangos inžinieriumi, sakė E.Savyon Vig.

YWCA pastate, kur šūviai nuaidėjo įpusėjus vienos valandos lankymui, tuo metu buvo ir kitų žmonių. Dalyvavęs konsultantas nenukentėjo, sakė pareigūnai.

L.Krinsky teigė niekada nemanęs, kad M.Savyonas gali griebtis smurto, jau nekalbant apie smurtą sūnaus atžvilgiu.

"Turime būti vis budresni dėl psichikos ligų ir depresijos apimtų žmonių", - sakė rabinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių