Šanchajuje rekordinių karščių banga nusinešė per 10 žmonių gyvybių

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 10 žmonių mirė Kinijos komercijos sostinėje Šanchajuje, miestą apėmus kaitros bangai, per kurią oro temperatūra buvo pasiekusi aukščiausią žymą per pastaruosius 140 metų, trečiadienį pranešė vienas vietos sveikatos apsaugos pareigūnas.

Vasaros karščių banga apėmė didelę šalies dalį, o Kinijos meteorologijos administracija paskelbė perspėjimus dėl itin didelės kaitros keliose rytinėse ir centrinėse provincijose, nurodydama, kad temperatūra trečiadienį gali pakilti iki 41 laipsnių Celsijaus.

Šanchajaus municipalinio ligų kontrolės ir prevencijos centro atstovas Leng Guangmingas sakė, kad iki praeito penktadienio nuo šilumos smūgio mieste mirė daugiau nei dešimt žmonių. Jis atsisakė nurodyti tikslesnius ir naujesnius duomenis.

Trečiadienį beveik visuose Šanchajaus rajonuose termometrai rodė daugiau nei 38 laipsnius Celsijaus, o centriniame Sudiziahujaus rajone oro temperatūra po pietų buvo pakilusi iki 39,8 laipsnio, nurodė vietos meteorologai.

Pareigūnai trečiadienio popietę paskelbė aukščiausio lygio - "raudonąjį" - kaitros pavojų, bet vėliau jį sumažino iki "oranžinio".

Valstybinė žiniasklaida citavo ekspertus, kurie teigė, kad rekordinius karščius nulėmė paatogrąžių anticiklonas ir lietaus stygius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių