Rusijos visiškai neįtikino įrodymai dėl cheminių atakų Sirijoje

  • Teksto dydis:

Rusijos „visiškai“ neįtikino JAV ir jų sąjungininkių pateikti įrodymai dėl įtariamos cheminės atakos prie Damasko, kurią, Vakarų teigimu, įvykdė Sirijos režimas, pirmadienį sakė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

"Tai, ką mums anksčiau ir visai neseniai parodė mūsų partneriai amerikiečiai, taip pat – britai ir prancūzai, mūsų visiškai neįtikina", - skaitydamas paskaitą universitete sakė S.Lavrovas.

Jis pridūrė, jog esama "daug abejonių" dėl internete paskelbtų įtariamos atakos atvaizdų.

S.Lavrovas sakė, kad Rusijai Vakarai parodė tam tikrus įrodymus, bet skeptiškai įvertino tų įrodymų svarumą – sakė, kad "nebuvo nieko, kas būtų konkretu".

„Taip, mums parodė tam tikrus išklojimus, kuriuose nebuvo nieko, kas būtų konkretu - nei geografinių koordinačių, nei vardų, nei įrodymų to, kad mėginius paėmė profesionalai, - ir kuriuose nebuvo visiškai jokių komentarų dėl to, kad daugelio ekspertų rimtai abejoja tais videokadrais, kurie „plaukioja“ internete“, - sakė jis Maskvos valstybinio tarptautinių santykių instituto studentams.

Ministras taip pat apkaltino Vakarus nuslėpus „daugelio ekspertų“ „rimtas abejones“ dėl tos internete paskelbtos vaizdo medžiagos apie cheminę ataką.

Pasak jo, „ten yra masė neatitikimų ir absurdiškumų, jeigu kalbėti apie tai, tai cheminio ginklo panaudojimo paveikslėliai ir aukų savijautos paveikslėliai“.

„Ten nėra faktų, ten yra paprasčiausia kalba apie tai, ką mes tikrai žinome. O kai paprašote detalesnių patvirtinimų, jie kalba, kad visa tai slapta ir todėl mes jums parodyti negalime. Vadinasi, nėra tokių faktų tarptautinio bendradarbiavimo tikslais“, - pridūrė S.Lavrovas.

Vakarų ir Rusijos ginčas dėl Sirijos tikriausiai bus G-20 viršūnių susitikimo, kurį vėliau šią savaitę Sankt Peterburge surengs Vladimiras Putinas, diskusijų centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
tiems kas gasdina rusija...prie ko cia ruskiai?auuuu,atsibuskit..kas ka ten pas tuos sirus panaudojo didelis klaustukas,o va jei amerikonai nusprende pabombint cia jau kita kalba ir jokios taisykles ir uo-nai nebegalioja....rusija kinija..juk kaba eina ne apie tai kas kokiais metais ka puole(lietuva kazkada ir buvo puse rusijos okupavus ir ka)esme tame kad kakokiu tai sukeleliu vardan bus puolama valstybe,zudomi jos pilieciai tukstanciai,nes kazkoks amerikonas nusprende kad jiems taip geriau..kaip jums patiks kai kazkas nuspres kad pas mus demokratija ne tokia kokia turi but ir taikiai pabombarduos...

jei

jei portretas
prisiminei Vietnamą, prisimink ir Prahos pavasarį, Lietuvos okupaciją ir pan., todėl saugantis nuo komunistų ir raudonojo maro visos priemonės tinka, nes tuos arabiškus režimus palaiko kremlius. Tuo viskas ir pasakyta, nekalbėk apie napalmą, jei nežinai, kad ruskiai jį naudojo ir naudoja visur.

komentatoriams propagandistams

komentatoriams propagandistams portretas
O Vietname galima buvo naudoti chemini ginkla? Kur Irako ginklai pradingo? Gvantaname teisetai kalinami zmones,net be teismo ir kankinami baisiai? Nieks cia nieko negina,bet kai isijungia propagandos masina,tai nori ar nenori tenka palaikyti priesinga puse,nors ir vieni ir kiti "geri".
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių