Rusija tvirtina užfiksavusi dviejų raketų paleidimą Viduržemio jūroje

  • Teksto dydis:

Rusija antradienį paskelbė, kad jos išankstinio raketų aptikimo sistemos užfiksavo dviejų raketų paleidimą iš centrinės Viduržemio jūros dalies rytinės pakrantės link.

Raketos buvo paleistos 10 val. 16 min. Maskvos (9 val. 16 min. Lietuvos) laiku, jas pastebėjo išankstinio perspėjimo sistema Armavire Pietų Rusijoje, sakoma Gynybos ministerijos pareiškime, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūros.

Pareiškime sakoma, kad gynybos ministras Sergejus Šoigu jau pranešė prezidentui Vladimirui Putinui apie tą incidentą, kuris įvyko vis labiau tikintis Vakarų karinių veiksmų prieš Siriją.

Šaltinis Rusijos pajėgose nurodė, kad jos galėjo būti paleistos iš JAV karinio jūrų laivyno laivo oro sąlygų stebėjimo tikslais.

"Tos raketos ... galėjo būti paleistos iš kokio nors amerikiečių laivo Viduržemio jūroje. Atsižvelgus į tai, jog, kaip atrodo, raketos nukrito į jūrą, to paleidimo užduotis galėjo būti tikslių duomenų apie oro sąlygas surinkimas", - Rusijos naujienų agentūrai "Interfax" sakė šaltinis.

Vienas Sirijos saugumo šaltinis, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra "RIA Novosti", taip pat patvirtino, kad buvo paleistos dvi raketos, bet taip pat sakė, kad tos įtariamos raketos nukrito į jūrą.


Šiame straipsnyje: SirijaRusijaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

kiti

kiti portretas
užfiksavo 6-ių raketų, galimai paleistų iš ruskių karinių laivų, jau seniai tupinčių Viduržemio jūroje. Tai gali būti, kad patvirtino Sirijos opozicija, Turkija ir kt. Tegu persprogsta tie šmeižikai ruskiai, juk tai jų taktika - patys muša ir patys rėkia.

Iš šono

Iš šono portretas
Niekas į juos net nekreipia dėmesį...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių