Rusija perspėja nesitaikyti į Sirijos cheminių ginklų arsenalą

  • Teksto dydis:

Rusija penktadienį perspėjo Jungtines Valstijas, kurios svarsto, ar panaudoti jėgą prieš prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą, nesitaikyti į Sirijos cheminių ginklų arsenalą.

"Su ypatingu susirūpinimu pastebime faktą, kad karinės infrastruktūros objektai, užtikrinantys Sirijos cheminio arsenalo vientisumą ir saugumą, yra tarp galimų karinių smūgių taikinių, - sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime. - Šiuo atžvilgiu perspėjame JAV valdžią ir jų sąjungininkus nesmogti jokiems cheminiams objektams ir gretimoms teritorijoms".

"Tokie veiksmai reikštų pavojingą naują posūkį tragiškoje Sirijos krizės plėtotėje", - nurodė ministerija ir perspėjo, kad dėl smūgių gali pasklisti itin toksiškos medžiagos.

"Be to, negalima atmesti (galimybės), kad kovotojai ir teroristai dėl tokio neapgalvoto veiksmo įgis prieigą prie cheminių ginklų ar cheminio karo agentų", - pažymėjo ministerija, kuri išreiškė susirūpinimą dėl galimo cheminio ginklų išplitimo visoje Sirijoje ir už jos sienų.

"JAV (įvykdytas) Irako Al Musanos cheminio sandėlio subombardavimas nulėmė rimtą gretimos teritorijos užteršimą 1991 metais, - sakoma pareiškime. - Taikiems Sirijos ir kitų regiono šalių gyventojams pasekmės gali būti dar skaudesnės".

Rusija tokį perspėjimą pareiškė pasaulio lyderiams viršūnių susitikime Sankt Peterburge nesugebėjus įveikti nesutarimų dėl JAV planų imtis karinių veiksmų prieš Sirijos režimą reaguojant į numanomą cheminę ataką rugpjūčio 21 dieną Damasko priemiestyje.

Rusija anksčiau šią savaitę perspėjo, kad bet kokie smūgiai tai pat gali pataikyti į branduolinį tyrimų reaktorių šalia Damasko ir taip pakenkti branduoliniam saugumui.


Šiame straipsnyje: raketosSirijaRusijaPutinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu  portretas
G.J., aišku, kad ruskių zarino dujos daro savo "gerą, taikų" darbą sirų tautai

G.J.

G.J. portretas
Susirupino mat ruseliai del cheminio ginklo, patys jo ten ir prifarsiravo.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių