Rekomenduojama susilaikyti nuo kelionių į Egiptą

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministerija, atsižvelgdama į įvykius Egipte ir šalyje paskelbtą nepaprastąją padėtį, rekomenduoja Lietuvos piliečiams susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Egiptą, ypač į didžiuosius šalies miestus.

"Šiuo metu esantiems ar Egipte gyvenantiems Lietuvos piliečiams rekomenduojama būti budriems, vengti bet kokių masinių susibūrimo vietų, demonstracijų, laikytis nustatytų apribojimų, atidžiai sekti naujausius agentūrų pranešimus, su savimi visada turėti asmens tapatybės dokumentą", - rašoma trečiadienį paskelbtame ministerijos pranešime.

Užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos ambasada Egipte atidžiai stebi padėtį ir, atsižvelgiant į įvykių raidą, operatyviai informuos Lietuvos piliečius apie saugumo padėties pasikeitimus.

Egipto vyriausybė trečiadienį paskelbė įvedanti komendanto valandos režimą Kaire ir dar 13 provincijų, siekdama sustabdyti besiplečiantį smurtą po saugumo pajėgų atakos prieš nuverstojo prezidento Mohamedo Mursi (Mohamedo Mursio) šalininkus.

Komendanto valanda įsigalios nuo 19 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku ir galios iki 6 val. (7 val.) ryto, sakoma vyriausybės atstovo pranešime, perskaitytame per valstybinę televiziją.

Iš pradžių buvo pranešta, kad toks režimas taikomas Kairo, Gizos, Aleksandrijos, Beni Suveifo, Minjos, Asjuto, Sohago, Bucheiros, Šiaurės Sinajaus, Pietų Sinajaus ir Sueco provincijose. Vėliau atskirai pranešta, kad Ismailijoje, Fajume ir Kinoje taip pat įvedama komendanto valanda.

Ši priemonė 14 provincijų iš 27 galios vieną mėnesį, nurodė vyriausybė, perspėdama, kad nesilaikantiems komendanto valandos režimo grės kalėjimas.

Anksčiau prezidentūra paskelbė apie vienam mėnesiu įvedamą nepaprastąją padėtį šalyje.

Nepaprastoji padėtis visoje šalyje prasidėjo 16 val. (17 val. Lietuvos laiku), paskelbė prezidentūra, kurios pareiškimas buvo perskaitytas per valstybinę televiziją.

Šios nepaprastosios priemonės imamos taikyti „šalies saugumui ir tvarkai atsidūrus pavojuje dėl tyčinių diversijų ir išpuolių prieš viešuosius bei privačius pastatus, ir gyvybių netekimo (dėl) ekstremistų grupių (veiklos)“, nurodė prezidentūra.

Naujausiais oficialiais duomenimis, visoje šalyje žuvo 149 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių