Popiežius vadovauja pasninko ir maldos už Siriją dienai

Katalikų Bažnyčia paragino šeštadienį visame pasaulyje pasninkauti ir melstis už taiką Sirijoje ir prieš bet kokią karinę intervenciją, o popiežius Pranciškus turi vadovauti masinei vigilijai Šv.Petro aikštėje.

Iš Argentinos kilęs popiežius paragino 1,2 mlrd. pasaulio katalikų, visus krikščionis, kitų religijų išpažinėjus ir netikinčiuosius „melsti taikos“.

Sirijos musulmonų sunitų lyderis didysis muftijus Ahmadas Badreddinas Hassounas (Ahmadas Badredinas Hasunas) paragino sirus prisidėti prie maldos, ir Konstantinopolio patriarchas Baltramiejus I – pasaulio krikščionių ortodoksų dvasinis lyderis – sakė, kad taip pat remia šią iniciatyvą.

Didžiulė taikos vėliava bus iškelta ir Asyžiuje – taikos globėjo šv.Pranciškaus Asyžiečio mieste. Šio šventojo vardą popiežius pasirinko po išrinkimo šių metų kovą.

Vyko didžiulė katalikų mobilizacija visame pasaulyje – per tradicines mišių homilijas ir per socialinę žiniasklaidą – kad tikintieji melstųsi už taiką ir laikytųsi kokio nors pasninko.

Keturias valandas truksianti maldų vigilija Vatikane prasidės 17 val. Grinvičo (20 val. Lietuvos) laiku; panašios mažesnės iniciatyvos rengiamos visame pasaulyje, nuo Bagdado iki Jeruzalės, nuo Mumbajaus iki Buenos Airių, nuo Vašingtono iki Beiruto.

Šis popiežiaus raginimas nėra be precedento, tačiau yra neįprastas ir ekspertai jį lygino su pasauline maldos diena, kurią po 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų Jungtinėse Valstijose paskyrė velionis popiežius Jonas Paulius II.

Ji taip pat lyginama su jausmingais Jono Pauliaus II raginimais dėl taikos prieš Irako karą ir popiežiaus Pauliaus VI kalba Jungtinėse Tautose, nukreipta prieš Vietnamo karą.

„Šis popiežiaus šūkis reprezentuoja raginimus, ateinančius iš vienos didelės šeimos – žmonijos“, – sakė prancūzų kardinolas Roger Etchegaray (Rožė Ečegarajus), kuris prieš Irako karą 2003-iaisiais vadovavo Jono Pauliaus II taikos misijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių