Paskelbta teisinė ir žvalgybinė informacija, pateisinanti karinę ataką Sirijoje

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos vyriausybė ketvirtadienį paskelbė gautą vidaus naudojimui teisinę rekomendaciją, kuri rodo, jog teisiškai galima būtų imtis veiksmų prieš Siriją net ir tuo atveju, jeigu juos blokuotų Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba.

Ji taip pat paskelbė žvalgybinę medžiagą, susijusią su praėjusios savaitės cheminių ginklų ataka Sirijoje, ir pareiškė, kad nėra jokių abejonių, kad tokia ataka buvo įvykdyta, ir jog yra „didelė tikimybė“, kad už jos stovi Sirijos vyriausybė, nes taip leidžia manyti „kai kurie“ žvalgybiniai duomenys.

„Jeigu Saugumo Taryba blokuos (karinius) veiksmus, pagal tarptautinę teisę Didžioji Britanija vis tiek turės teisę imtis išskirtinių priemonių milžiniškos humanitarinės katastrofos Sirijoje mastui sumažinti“, – sakoma dokumento kopijoje.

Tokiomis aplinkybėmis, priduriama dokumente, „karinė intervencija, smūgiuojant į specifinius taikinius – siekiant užkirsti kelią kitoms panašioms atakoms ir nuo jų sulaikyti – būtų būtina, proporcinga ir atitinkamai teisiškai pateisinama“.

Britanijos Jungtinio žvalgybos komiteto pirmininko laiške sakoma, kad „nėra kitos patikimos įvykių sekos“, išskyrus tą, kad prezidentui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui) ištikimos pajėgos įvykdė cheminę ataką Damasko priemiesčiuose.

„Mes turime ribotą kiekį informacijos, kuri dar pildoma ir kuri patvirtina nuomonę, jog režimas yra atsakingas už šias atakas ir jos buvo įvykdytos, siekiant išstumti opoziciją iš strategiškai svarbių Damasko rajonų“, – nurodoma jame.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vyras

vyras portretas
Kodėl nuolat naudojamas žodis "režimas" Ar čia apie skalbyklę kalbama? Manau tam tinka žodis santvarka. Mes Lietuvoje gyvenam buržuaziniu režimu, ar kapitalistinėi santvarkoi? Į pastarajį klausimą lauksiu protingo atsakymo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių